Linkuri accesibilitate

Zelenski: Incursiunea pe teritoriul Rusiei ajută la „schimburi”, dar „nu avem nevoie de pământul lor”


Președintele ucrainean a spus că armata ucraineană capturează trupe rusești pentru a le înlocui cu ucrainenii luați ostateci.
Președintele ucrainean a spus că armata ucraineană capturează trupe rusești pentru a le înlocui cu ucrainenii luați ostateci.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că scopul incursiuni surpriză în regiunea Kursk din sudul Rusiei, lansată luna trecută, este de a acumula teritorii și trupe pentru schimb, dar a adăugat: „Nu avem nevoie de pământul lor”.

„Nu avem nevoie de teritoriul rusesc”, a spus Zelenskii pentru NBC News printr-un interpret într-un interviu dat pe 3 septembrie.

„Operațiunea noastră are ca scop restabilirea integrității noastre teritoriale. Capturăm trupe rusești pentru a le înlocui cu ucraineni", a spus el.

„Le spunem, știi, că avem nevoie de soldații noștri militari în schimbul celor ruși. Aceeași atitudine este față de teritorii. Nu avem nevoie de pământul lor".

De când a început incursiunea în regiunea Kursk la începutul lunii august, Kievul susține că a câștigat controlul a peste 1.200 de kilometri de teritoriu rus.

Primele rapoarte au sugerat că operațiunea a fost menită să poziționeze mai bine Kievul în cazul unor discuții de pace pe fondul unor solicitări pentru eforturi mai intense pentru a pune capăt războiului de 36 de luni.

Analiștii au sugerat, de asemenea, că este conceput pentru a determina gravitatea invaziei neprovocate a Ucrainei acasă la ruși.

A marcat prima invazie străină a teritoriului rus de la al Doilea Război Mondial.

Kievul și unii dintre aliații săi au susținut recent că furnizorii occidentali de ajutor militar, arme și artilerie ar trebui să ridice în continuare restricțiile asupra modului în care forțele de apărare ucrainene pot folosi astfel de provizii, inclusiv permițând lovituri mai adânci în interiorul Rusiei.

Întrebat dacă Ucraina va încerca să cucerească mai mult teritoriu rusesc, Zelenskii a răspuns la NBC în engleză: "Nu vă spun. Îmi pare rău, nu pot vorbi despre asta".

Atacurile rusești au devenit tot mai violente în urma incursiunii Ucrainei la Kursk.

În noaptea și dimineața zilei de 4 septembrie, Ucraina a fost supusă unui atac combinat cu rachete și drone. Șapte persoane, inclusiv trei copii, au murit la Liov, potrivit ministerului ucrainean de Interne.

Atacurile mortale cu rachete rusești asupra orașului Liov au distrus apartamente istorice
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:15 0:00

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

XS
SM
MD
LG