Linkuri accesibilitate

Întâlnire între Trump și vicepreședintele Mike Pence, prima după protestele de la Capitoliu


USA-TRUMP/
USA-TRUMP/

Președintele Donald Trump și vicepreședintele Mike Pence s-au întâlnit în seara zilei de 11 ianuarie. Înâlnirea transmite un semnal că actualul președinte și-ar putea duce la capăt mandatul, în ciuda presiunii tot mai mari ca acesta să fie destituit ca urmare a protestelor de săptămâna trecută asupra clădirii Capitolului.

Întâlnirea din Biroul Oval a fost prima după protestele care au avut loc pe 6 ianuarie, la Capitoliu. Atunci, în timp ce Pence conducea sesiunea Congresului pentru a valida victoria președintelui ales Joe Biden, mai multe persoane au intrat în clădire și au comis acte de vandalism.

Un înalt oficial al administrației a declarat diferitelor mass-media că cei doi au avut o „conversație bună”. Oficialul a indicat că Pence nu are intenția de a se supune cererii democraților de a invoca cel de-al 25-lea amendament al Constituției pentru a-l înlătura pe Trump.

De asemenea, Trump nu are intenția de a demisiona înainte ca mandatul său să se încheie pe 20 ianuarie. Pence s-ar fi arătat supărat pe Trump deoarece acesta i-a îndemnat pe susținătorii săi să meargă la Capitoliu, după ce a acuzat că a fost victima unei fraude electorale.

La rândul său, președintele l-a criticat pe Mike Pence că îi lipsește curajul pentru a refuza să anuleze alegerile, încălcând constituția.

XS
SM
MD
LG