Roșia Today: Zi mare la sediul central al PSD

Liviu Dragnea la sediul PSD

Vestea că Laura Codruța Kovesi are cele mai mari șanse să fie numită procurer-șef la Parchetul European a căzut ca un meteorit peste cel mai mare partid din România.

Este haos la sediul PSD. Mulți nervi, reproșuri, certuri la limita violenței fizice. Într-o cameră de ședințe, la o masă mare, Codrin Ștefănescu stă singur și se uită în gol la postul său preferat de știri. Dă telefoane. „Să spună că Kovesi e spion ca generalul Pacepa”, sugerează regizorului de emisie cu care este în permanentă legătură.

Grupul Rosia Today

Unii propun să se închidă granițele. Alții susțin că ar trebui să ieșim urgent din UE. Sosesc una după alta mașini cu lideri din județe. Sunt albi la față, trântesc portierele, se răstesc la șoferi.

Viorica Dăncilă repetă un discurs format dintr-o propoziție. De cinci ore. Consilierul său pe probleme de logopedie și gramatică o încurajează și este sigur că îl va învăța până seara, când are programată o scurtă conferință de presă.

Dintr-un birou ale cărui uși închise sunt păzite de doi membri ai „Clanului Sportivilor” se aude Liviu Dragnea urlând. Nu se știe la cine. Se poate desluși doar o voce stinsă, răgușită: „Așa ieste, domnule președinte. Ievaluăm situația în continuare. N-o lăsăm să câștige. O arestăm pentru furt de fier vechi, găsim noi ceva”.

În altă încăpere se bea de supărare. Și se fac calcule cu fonduri europene. Unii vor să se arunce pe geam, dar sunt ținuți de colegii lor mai treji.

Pe poarta principală își face apariția și un sobor de preoți. La ora 19.00 este programată o rugăciune comună a celor de la centru și a celor din teritoriu pentru invalidarea Codruței.

Dacă aceasta va ajunge procuror la UE înseamnă că tot ce s-a făcut bun pe justiție de către PSD-ALDE nu are nicio valoare. Toată munca sisifică a atâtor patrioți se face scrum. Codrin Ștefănescu se apucă cu mâinile de păr și plânge nervos. Lângă el, Eugen Nicolicea se urcă pe un scaun și încearcă lustra să vadă dacă îl ține.

Darius Vâlcov, retras într-un colt, a scos două felii de pâine și a pus între ele ordonanța 114 pe care o mănâncă cu noduri. Lucrurile au luat-o razna.

Vom reveni cu amănunte.