GALERIE FOTO | Ziua evacuării spațiilor comerciale de la metrou

Marfa care nu a fost luată de proprietari a fost ridicată de autorități. Aceasta va putea fi recuperată ulterior.

Proprietarii chioșcurilor au descris acțiunea de evacuare drept ilegală.

Pentru evacuarea spațiilor comerciale a fost cerut sprijinul Poliției și autorităților locale.

Firma sindicatului, cea care a închiriat mai departe spațiile comerciale, nu mai are contract valabil cu Metrorex din 2018. În ianuarie 2019, Sindomet Servcom a dat în judecată Metrorex pentru prelungirea contractului de administrare a chioșcurilor de la metrou.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a descris contractul pentru valorificarea spaţiilor comerciale de la metrou, drept „o gaură neagră în veniturile Metrorex".

În sectorul 2, miercuri ar urma să fie evacuate spațiile comerciale ilegale din stațiile „Ştefan cel Mare" și „Pipera". Până la sfârșitul săptămânii ar urma să fie evacuate și cele din stația „Piaţa Iancului", ultima stație din sectorul 2 unde mai există astfel de spații.
 

„În acest moment, din punctul nostru de vedere, administrarea acestor spaţii este a Metrorex. Înţeleg că o societate, am vorbit mai devreme cu un administrator al Sindomet, dacă nu mă înşel, care spunea că au contract. Înţelegerea mea este că acest contract este expirat (...) Aceste construcţii nu au autorizaţie de construire şi sunt un real pericol în ceea ce priveşte evacuarea la incendiu", a declarat primarul sectorului 2, Radu Mihaiu.

Polițiștii au fost nevoiți să mențină ordinea în condițiile în care proprietari ai spațiilor comerciale și câțiva sindicaliști au argumentat că evacuarea este ilegală.