Explozie și incendiu la Combinatul Chimic Azomureș

Pompier, imagine generică.

În dimineața zilei de 7 iulie, a avut loc o explozie la stația de amoniac 3 a Combinatului Chimic Azomureș. Explozia, care a fost cauzată de fisurarea unei conducte de gaz de sinteză la presiune ridicată, a fost urmată de un incendiu.

A fost înregistrat un rănit în urma accidentului. Un bărbat de 50 de ani a suferit o fractură la nivelul brațului drept. Conform Azomureș, „colegul nostru care a fost rănit a primit îngrijirile medicale și a fost externat din Serviciul de Urgență” în această dimineață.

Pompierii militari de la ISU Mureș și Serviciul Privat pentru Situații de Urgență au intervenit la fața locului pentru a lichida incendiul.

Coloana de sinteză de la instalația de amoniac unde a izbucnit incendiul a fost depresurizată, incendiul a fost lichidat, iar în aceste momente, preventiv, zona este supravegheată în continuare de echipajele de intervenție. De asemenea, până la acest moment, nu au fost depistate substanțe periculoase în atmosferă”, au declarat cei de la Departamentul pentru Situații de Urgență.

ISU Mureș au declarat că nu există niciun pericol pentru oamenii din zonă sau pentru angajați. Localnicii au primit și un mesaj prin sistemul RO-ALERT, în care s-a precizat că evenimentul nu este periculos. Conform Azomureș, nu se înregistrează emisii de amoniac în zonă.