Fotografiile săptămânii. Lumea Europa Liberă în imagini

Elevi din clasa întâi participă la o ceremonie care marchează începutul anului școlar, cunoscut în Rusia sub numele de „Ziua Cunoașterii”, pe fondul pandemiei COVID-19, Sankt Petersburg, 1 septembrie.
 

Mișcarea de rezistență afgană și forțele de revoltă anti-talibane participă la un antrenament militar în provincia Panjshir din Afganistan.
 

Președintele rus, Vladimir Putin, pozează cu studenții centrului educațional pentru copii „Ocean” din Vladivostok.

Un om plânge în cimitirul unde sunt îngropate victimele masacrului terorist de la școala din Beslan din anul 2004, la 17 ani de la asediu.
 

Turiștii merg pe podul suspendat Sky Trail, de pe Muntele Ai Petri din sudul Crimeii.

Cadeții ruși participă la ceremonia solemnă de inițiere a bobocilor din Școala Militară de Muzică din Moscova, în fața Catedralei Hristos Mântuitorul.

Un băiat trage cu o armă încărcată cu cartușe oarbe, în timpul Forumului Internațional Militar-Tehnic „Armata-2021”, desfășurat în Parcul Patriot din Kubinka, Moscova.
 

Pompieri participă la acțiunea de stingere a incendiului izbucnit la Biserica Sfântul Nicolae din Kiev, 3 septembrie 2021. 

Luptatori talibani defilează cu vehicule Humvee, pentru a sărbători retragerea trupelor americane  din Afganistan, Kandahar, 1 septembrie.
 

O tânără urmărește un spectacol în aer liber, în timpul festivalului internațional de teatru rom, „Kathe, Akana!” sau „Aici și acum!”, de la balconul unui bloc dintr-o zonă săracă din București. Potrivit organizatorilor, festivalul își propune să promoveze diversitatea culturală, nediscriminarea și să combată stereotipurile romilor.

Mișcarea de rezistență afgană și forțele de revoltă anti-talibane patrulează pe vârful unui deal, în zona Darband din districtul Anaba, provincia Panjshir.
 

Bărbații îmbrăcați în haine tradiționale kârgâze călăresc caii în timpul unei ceremonii organizate de Ziua Independenței, în Piața Ala-Too din centrul orașului Bișkek. 

Primarul capitalei, Nicusor Dan, urmărește acțiunea de curățenie din Parcul Cișmigiu din București.  

Ofițeri ai armatei ucrainene participă la ceremonia de absolvire a Academiei Armatei Naționale Hetman Petro Sahaidachnyi, din Liov.
 

O refugiată afgană ține în mâini pașaportul în fața Ambasadei Germaniei din Teheran, în încercarea de a obține viza de refugiat.
 

Mai multe persoane participă la ceremonia care marchează cea de-a 17-a comemorare a atacului de luare de ostatici de la Beslan.
 

Soldați armeni patrulează de-a lungul graniței Armeniei cu enclava Nakhichevan, care aparține  Azerbaidjanului.
 

Evacuați din Afganistan așteaptă zborul către SUA, într-un terminal din baza aeriană americană din Ramstein, Germania. Baza aeriană Ramstein servește drept centru major în operațiunea de evacuare a populației din Afganistan.