Galerie foto | Ziua Internațională a Câinilor - Animalele din calea războiului

Lena, în vârstă de 58 de ani, plânge lângă câinele Hera, rănit grav în timpul unui atac militar rusesc, în Kosteantînivka, regiunea Donețk. Fotografie din 9 iulie 2022.

O femeie ține în brațe un câine în timp ce traversează râul Irpin pe o potecă improvizată de sub un pod. Fotografie din 5 martie 2022.

Voluntarul Dmytro Popov, un botanist în vârstă de 28 de ani, lângă un câine, în afara unui adăpost temporar pentru animale, după o plimbare într-un parc din împrejurimi, în capitala ucraineană Kiev.

Câinii și pisicile din adăpost au fost răniți, și-au pierdut stăpânii și casele după ce orașele și satele ucrainene au fost lovite de bombardamentele rusești. Unii, au fost norocoși, primind șansa unei noi vieți după ce au fost aduși în adăposturi speciale, unde sunt hrăniți și își găsesc noi stăpâni. 

Fotografie din 9 iunie 2022.

Yuriy Manko, un voluntar în vârstă de 31 de ani, îmbrățișează un câine în fața adăpostului temporar pentru animale din capitala ucraineană Kiev, la 9 iunie 2022.

Un membru al unei echipe de eliminare a munițiilor explozive (EOD) poartă cu sine câinele Patron, decorat de președintele Zelenski pentru că a ajutat la neutralizarea a sute de mine. Fotografie din 6 aprilie 2022.

Antonina, în vârstă de 84 de ani, stă într-un scaun cu rotile după ce a fost evacuată împreună cu cei doisprezece câini ai săi din Irpin, la un punct de triaj din Kiev, Ucraina. Fotografie din 11 martie 2022.

Medicul veterinar Jakob Kotowicz îmbrățișează un câine la centrul fundației ADA din Przemysl, din sud-estul Poloniei.

Evacuarea animalelor a fost periculoasă, dar a fost posibilă datorită eforturilor și cooperării mai multor grupuri pentru drepturile animalelor și a refugiaților ucraineni.

Fotografie din 28 martie 2022.

 

Un militar ucrainean și un câine fac cercetări în zona industrială a orașului Sievierodonetsk. Fotografie din 20 iunie 2022.

Un bărbat își consolează câinele în timp ce stau într-o sală de bal transformată într-un adăpost improvizat pentru refugiați la un hotel de 4 stele, în Suceava, România. Fotografie din 4 martie 2022

Vicktor, o persoană cu deficiențe de vedere, coboară scările însoțit de câinele său într-un cămin pentru nevăzători, în Harkov, Ucraina. Fotografie din 10 august 2022.

O femeie dintr-un autobuz ține în brațe un cățeluș, la granița româno-ucraineană, Siret, România. Fotografie din 4 martie 2022.