Copiii Reginei, de veghe la catafalc. Prințul Andrew, în uniformă militară

BRITAIN-ROYALS/QUEEN

Regele Charles a condus a doua noapte de veghe cu frații săi, în timp ce publicul a continuat să se perinde pe la catafalcul Reginei Elisabeta a II-a.

Trei bătăi măsurate ale bățului paznicului pe treptele de piatră din interiorul Westminster Hall au semnalat începutul priveghiului făcut de prinți. Cei patru copii ai reginei Elisabeta a II-a, printre care și Regele Charles al III-lea, au mărșăluit încet, oprindu-se în fața catafalcului.


Regele Charles, cu ochii roșii și clipind, și-a luat locul în capul sicriului, prințesa regală și contele de Wessex de fiecare parte a acestuia și ducele de York la picioarele acestuia.


Încet și la unison, s-au întors spre exterior. Apoi s-au ridicat, cu spatele la sicriu, nemișcați, cu capetele plecate.


Acesta a fost ultimul omagiu ceremonial emoționant al copiilor mamei și reginei lor, înainte de înmormântarea de luni. Și, la fel ca în multe alte ocazii din ultima săptămână, un moment profund privat s-a desfășurat atât de public, remarcă The Guardian.

În acest timp, publicul a continuat să treacă în liniște de ambele părți, iar pentru multă vreme s-au auzit doar pașii lor ușori în sala mare, în timp ce Regele și frații săi asigurau paza.

Alți membri ai familiei regale, inclusiv Regina Consort și Contesa de Wessex, au urmărit din apropiere. După 15 minute cei patru au plecat, datoria lor fusese îndeplinită.

Este a doua oară când copiii își prezintă omagiul în acest fel, prima oară fiind la Catedrala St Giles din Edinburgh, unde sicriul Reginei a stat înainte de călătoria înapoi la Palatul Buckingham.

Dar cu această ocazie, la Westminster Hall, prințului Andrew i s-a permis să poarte uniformă militară.

La rândul lor, sâmbătă seara, cei opt nepoți ai Reginei vor sta de veghe lângă sicriul ei.

Prințul de Wales va sta la cap, iar Ducele de Sussex la picioare.

La cererea Regelui, amândoi vor fi în uniformă, inclusiv Harry, care a primit această permisiune pentru ocazia solemnă. Ceilalți nepoți vor fi în paltoanele de dimineață și în rochii de protocol, închise la culoare.