România suplimentează asistența de urgență acordată Turciei. O nouă echipă se alătură eforturilor de salvare

România trimite a doua echipă de salvare în cadrul sprijinului internațional acordat Turciei, țară aflată în situație de urgență umanitară în urma cutremurelor de luni.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis miercuri suplimentarea acordării de asistență internațională pentru Republica Turcia. Este vorba despre o nouă echipă RO-USAR, specializată în căutare și salvarea a victimelor făcute de dezastre .

Hotărârea prevede și scoaterea de la rezervele de stat a unor bunuri de strictă necesitate, pentru folosirea acestora de echipa de căutare salvare urbană care se află deja în misiune pe teritoriul Turciei, ca parte a efortului internațional de asistență umanitară.

Alături de personalul specializat de căutare-salvare RO-USAR, la misiune vor participa 2 medici și 2 asistenți din cadrul SMURD București, 4 specialiști în căutarea victimelor cu ajutorul câinilor precum și 2 ofițeri de legătură.

Your browser doesn’t support HTML5

România a trimis, luni, Turciei trei aeronave cu 60 de salvatori

Prima echipă românească de salvare, formată din 58 de persoane și câini antrenați se află deja în Turcia și a reușit să salveze doi oameni prinși sub ruinele unei clădiri prăbușite.

Potrivit unei informări a Ministerului Apărării Naționale, trei aeronave ale Forţelor Aeriene Române realizează miercuri misiuni aeriene spre Turcia, în sprijinul populaţiei grav afectate de cutremure.

Aeronavele transportă o echipă de salvare, personal medical, materiale şi echipamente de căutare-salvare, precum şi provizii de strictă necesitate.

Îți mai recomandăm România trimite în Turcia echipe de salvare și repatriază cetățeni surprinși de cutremur