#Transparență | Acces extins, în România, la datele COVID

Secție COVID. (Imagine generică)

Ministerul Sănătății publică, în premieră, detalii despre testările COVID din fiecare județ, rata incidenței cazurilor în fiecare localitate din țară, dozele de vaccin administrate în fiecare centru de vaccinare.

Datele sunt disponibile pe pagina data.gov.ro și includ, printre altele, pentru fiecare zi (cu începere din 1 martie), numărul de teste rapide administrate în fiecare județ, numărul persoanelor infectate aflate în fiecare spital în care au fost înregistrați pacienți cu COVID-19, numărul persoanelor externate etc.

Ministerul Sănătății extinde informațiile puse la dispoziția publicului cu privire la cazurile și vaccinarea COVID.

Cele două documente puse în premieră la dispoziția publicului sunt împărțite în două categorii: „transparență vaccinare” și „transparență COVID”.

Tipul de informații furnizate de autoritățile din România cu privire la pandemia de COVID-19 a produs controverse în ultimul an, cu nemulțumiri legate atât de datele puse la dispoziție, cât și de formatul neprietenos pentru distribuirea în mediul digital.

„Datele deschise”, concept pe care autoritățile din România îl susțin, teoretic, de mulți ani, presupun transmiterea informațiilor în formate digitale ușor de preluat și rearanjat, de exemplu, în grafice sau tabele.

Îți mai recomandăm Covid-19. Numărul de cazuri se menține ridicat. 4.271 de infectări și 98 de decese