Acuzații: O rețea de prostituție din București este condusă de un angajat al Protecției Copilului din sectorul 4

Un angajat al unei instituții de protecție a persoanelor defavorizate și a copiilor este acuzat că este șeful unei rețele de prostituție (ilustrație generică de arhivă).

Un angajat al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din sectorul 4 al Capitalei este acuzat că este liderul unei rețele de prostituție. În legătură cu acest caz sunt aduse și acuzații de viol. Ministrul Familiei a anunțat miercuri seară că a trimis Corpul de control să facă verificări.

Fostul vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, Vişinel Bălan, a reclamat existenţa unei reţele de prostituţie care ar fi condusă de un angajat al DGASPC Sector 4, instituție care funcționează în subordinea Primăriei Sectorului 4.

Mai multe fete care provin dintr-un centru de tip familial al direcției sociale din acest sector ar fi fost violate şi abuzate sexual în apartamente care ar aparţine acestei instituţii, a acuzat Bălan.

El a mai susținut că are „suspiciuni grave de reţea de prostituţie condusă de un angajat DGASPC”.

„Mai multe minore ar fi fost violate şi abuzate sexual în apartamentele gestionate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4. Suspectăm existenţa unei reţele de prostituţie în căsuţa de tip familial Cavalerie. Copiii abandonaţi sunt ţintele directe ale abuzurilor sexuale”, a mai transmis fostul vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, potrivit News.ro.

Totodată, Vișinel Bălan a mai acuzat că un angajat al DGASPC a fost plătit mai bine de patru ani, deşi acesta „nu a trecut pe la muncă”.

Îți mai recomandăm Azilele groazei | 28 de persoane, Asociaţia „Sf. Gabriel cel Viteaz” şi o firmă, trimise în judecată

Primăria Sectorului 4 a reacționat și a spus că, încă din luna decembrie 2023, a înaintat o sesizare către Secţia de poliție 15, care ar fi fost ulterior direcționată către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Reprezentanţii primăriei au precizat că demersul a fost efectuat ca urmare a unor sesizări primite din interiorul DGASPC Sector 4 şi din partea unor reprezentanţi ai societăţii civile, fără să dea detalii cu privire la identitatea acestora.

„În continuare, autoritatea locală a Sectorului 4 se află în contact permanent cu instituțiile competente, cărora le oferă tot sprijinul, astfel încât ancheta penală aflată în curs de desfășurare să fie finalizată în cel mai scurt timp posibil”, se arată în comunicat.

Primăria Sectorului 4 nu a oferit detalii cu privire la presupusul angajat care ar fi fost plătit timp de patru ani fără să muncească.

Ministerul Familiei anunță controale

În urma acestor acuzații, Ministerul Familiei a comunicat că, la cererea primăriei, la DGASPC Sector 4 a fost trimis Corpul de control al ministrului.

Controalele, precizează sursa citată, au fost demarate de către ministrul Natalia Intotero şi de către Rareş-Petru Achiriloaie, şeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA).

Reprezentanți ai celor două instituții vor verifica „modul în care au fost respectate procedurile şi prevederile legale în domeniul protecţiei drepturilor copilului.

Săptămâna trecută, Europa Liberă a relatat că Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4 a cumpărat publicitate de 54.000 de euro, printr-o achiziție directă.

Contractul a ajuns la o firmă înființată cu câteva luni în urmă, iar firma s-a înscris pe platforma de licitații publice cu cinci zile înainte de publicarea anunțului.

Compania Pop Up Agency urmează să informeze contribuabilii cu ce se ocupă DGASPC Sector 4, prin bannere publicitare pe diverse site-uri.

Îți mai recomandăm Protecția Copilului Sector 4 are de dat 54.000 de euro pe publicitate. Firma care se va ocupa de contract a fost înființată acum cinci luni

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.