Europarlamentarul Adina Vălean: cum ar putea fi afectată România de „războiul” comercial China-UE

Romania Adina Valean one2one

Industria auto din Uniunea Europeana este în impas. Un val de mașini electrice din China afectează vânzările mașinilor produse în statele membre. Avantajul de preț ar veni din subvențiile de stat incorecte acordate de Beijing. Drept urmare, Comisia Europeană a decis să crească cu până la 38 la sută taxele pe importul de mașini electrice din China, transmit Știrile ProTV.

La rândul ei, China a demarat o anchetă privind lactatele importate din Uniunea Europeană, acuzând că producătorii din statele membre ar primi subvenții care afectează concurența corectă.

Acțiunea este o măsură în oglindă la investigația deschisă de Comisie asupra vehiculelor electrice din China. În replică, Uniunea Europeană a cerut Organizației Mondiale a Comerțului să intervină pentru medierea conflictului.

Recent, România a semnat un protocol cu Beijing-ul, care le permite producătorilor români să exporte lactate pe piața chineză. Dacă investigația europeană privind Chinei va duce la blocarea importurilor din Europa, companiile românești vor fi și ele afectate.

Adina Vălean, fost comisar european pentru Transporturi, a explicat în emisiunea EURomânia de la ProTV cum ar putea fi afectată România în acest conflict economic dintre UE și China.

Citește mai mult pe Știrile ProTV.

Îți mai recomandăm Uniunea Europeană pune frână mașinilor electrice chinezești, însă în România ele sunt deja trase pe dreapta

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.