Atacul Rusiei împotriva unui aerodrom militar din vestul Ucrainei, cu 13 rachete de croazieră, a fost respins

Imagine de arhivă cu un bombardier strategic Tupolev Tu-95, folosit în lansarea celor 13 rachete de croazieră în noaptea de joi spre vineri.

Ucraina a anunțat vineri dimineață că oprit un atac cu rachete rusești asupra unui aerodrom militar din regiunea Hmelnițki, în partea de vest a țării.

13 rachete de croazieră rusești, lansate de bombardiere strategice rusești din zona Mării Caspice, au fost interceptate, potrivit unui anunț al Forțelor aeriene ucrainene.

Pe lângă rachetele de croazieră Kh-101/Kh-555, Rusia a lansat și o dronă de recunoaștere. Și aceasta a fost distrusă, conform aceleiași surse.

„Inamicul a atacat Ucraina în noaptea de 22 spre 23 iunie, folosind avioane strategice. De data aceasta, atacul a vizat un aerodrom militar din regiunea Hmelnițki.

Lansările au fost efectuate în jurul miezului nopții din Marea Caspică, cu ajutorul a patru bombardiere Tu-95MS.

Forțele de apărare aeriană au distrus toate cele 13 rachete de croazieră Kh-101/Kh-555, majoritatea deasupra regiunii Hmelnițki”, au transmis Forțele Aeriene ale Ucrainei, într-un comunicat, vineri dimineață.

Guvernatorul interimar al regiunii, Serhii Tiurin, a declarat că atacul a fost îndreptat spre aerodromul Viysk.

Acesta nu a precizat dacă au fost raportate victime sau pagube materiale în urma distrugerii celor 13 rachete de croazieră.

Îți mai recomandăm Ucraina rămâne în anticamera NATO. Marile puteri se tem de opțiunea nucleară a Moscovei. Expert: SUA nu sunt interesate de implozia Rusiei