Aeroportul din Sankt Petersburg a fost închis temporar

Un raport neconfirmat făcea referire la un obiect neidentificat care a fost văzut deasupra orașului Sankt Petersburg.

Aeroportul Pulkovo din Sankt Petersburg a suspendat temporar, pentru scurt timp, toate zborurile de marți, a anunțat guvernul orașului, fără să ofere vreo explicație, transmite Reuters.

Oficialii orașului au declarat după aproximativ o oră că zborurile au fost reluate și că interdicția temporară a spațiului aerian pe o rază de 200 de kilometri de Pulkovo a fost ridicată.

Agenția de știri RIA Novosti raportase anterior, citând o sursă din cadrul serviciilor de urgență din oraș, că un obiect neidentificat a fost observat, ceea ce a determinat închiderea inițială.

Publicația rusească de știri Baza a declarat că un obiect neidentificat a fost observat pe cer și că avioane de luptă au fost trimise pentru a-l investiga.

Mass-media rusești spun că ar fi fost vorba despre o dronă. Această informație nu a fost confirmată oficial.

Președintele rus Vladimir Putin a fost informat despre interdicția temporară a spațiului aerian deasupra orașului Sankt Petersburg, a declarat Kremlinul, dar a refuzat să comenteze mai multe despre cauze.

Datele de pe site-ul FlightRadar24 au arătat că mai multe zboruri care se îndreptau spre Sankt Petersburg s-au întors la destinație marți dimineața, în timp ce închiderea spațiului aerian a afectat, de asemenea, zborurile care se îndreptau spre exclava rusă Kaliningrad, care necesită ca avioanele să survoleze Sankt Petersburg.

Până la ora locală 12:00, zborurile au fost reluate spre Sankt Petersburg, a arătat site-ul FlightRadar24, iar aeronavele au reînceput să aterizeze și să decoleze pe aeroport.