Peisaj de campanie. Afișele electorale ale candidaților la alegerile locale din București și la europarlamentare

Panou cu afișe electorale în Piața Romană. Un bărbat privește promisiunile electorale care răzbat din mesajele candidaților. Lângă panou, proprietarul florăriei de vizavi stă pe un scaun, așteptând clienții. 

Afișe electorale ale Alianței pentru Unirea Românilor. Alături de Claudiu Târziu, locul doi pe listele pentru europarlamentare, stau doi domnitori care îi îndeamnă pe alegători să voteze AUR - Vlad Țepeș și Ștefan cel Mare. 

Afișe electorale în Piața Unirii din București, vizavi de o stație de tramvai. Oamenii trec grăbiți pe lângă chipurile zâmbitoare din afișe și nu se opresc nici măcar o secundă pentru a afla ce ofertă electorală au candidații pentru bucureșteni. 

Afișe Electorale în Piața Romană din București, lângă Academia de Studii Economice. AUR ocupă jumătate de panou. În campanie nu mai sunt permise bannerele mari, ci doar afișe cât o coală A3, lipte în spațiile special amenajate. Peisajul de campanie nu este la fel de animat și colorat precum cel de precampanie electorală. 

Gabriela Firea, candidat PSD la Primăria Capitalei și locul trei pe listele PSD-PNL pentru europarlamentare. Firea promite că va livra un București dorit de oameni. 

Nicușor Dan, candidat independent la Primăria Capitalei, susținut de Alianța Drepata Unită și de REPER la Primăria Capitalei, promite simplu „normalitate”.

Sebastian Burduja, candidat PNL la Primăria Capitalei, susține că are „plan, echipă, rezultate” și că schimbă Bucureștiul. 

Diana Șoșoacă, candidat S.O.S. România la Primăria Capitalei și locul unu pe listele S.O.S. la europarlamentare, le vorbește cetățenilor în versuri: „Bravo ție! Mă votezi la Primărie!”.

Mihai Enache, candidat AUR la Primăria Capitalei, nu are un mesaj anume pentru electorat. Se prezintă simplu, cu numele și sigla partidului. Cine vrea să afle mai multe despre candidatul AUR trebuie să acceseze codul QR de pe afiș. 

George Tuță este candidatul PNL-PSD la Primăria Sectorului 1 și promite că va reclădi „Capitala Capitalei”. 

Ramona Bruynseels, candidat AUR la Primăria Sectorului 1, nu și-a pus numele de famlie pe afișul electoral, ci numai cele două prenume Ramona-Ioana. Promite „rezultate, nu scuze” și „bun-simț”. 

Clotilde Armand, candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria sectorului 1 al Capitalei, este actualul primar al sectorului. 

Dacian Cioloș, fondator REPER, îndeamnă alegătorii să voteze candidații acestui partid și se întreabă: „Știi pe cineva mai serios decât Dacian Cioloș?”.

În Cartierul Timpuri Noi din București, afișele electorale au fost rupte. 

Efervescența precampaniei electorale a dispărut cu totul din Capitală. Acum, bannerele de-o șchioapă și afișele electorale de pe panourile publicitare au fost înlocuite cu pozele candidaților în mărime A3 (29,7 cm/42 cm), expuse doar în locuri special amenajate.