Al patrulea caz de coronavirus a fost confirmat la Timișoara

Al patrulea caz de infecție cu coronavirus din România a fost confirmat marți la Timișoara. Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, care a călătorit în același avion cu femeia din Timișoara diagnosticată săptămâna trecută cu infecție cu coronavirus.

Bărbatul de 47 de ani din Timișoara a intrat în contact cu femeia depistată pozitiv în data de 28 februarie 2020 și care s-a întors din Italia. Mai exact, bărbatul a călătorit în același avion cu femeia în vârstă de 38 de ani, în partea dreaptă a acesteia, pe data de 20 februarie 2020, cu o cursă care se întorcea din Italia.​

Bărbatul va fi tratat la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, a precizat Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Îți mai recomandăm CORONAVIRUS LIVEBLOG. Date și fapte verificate, din România și din lume

Conform primelor informații din partea DSP Timiș, bărbatul este asimptomatic și afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

În curtea în care locuiește bărbatul mai trăiesc alte 2 familii față de care se vor lua măsurile de autoizolare, adaugă sursa citată.

Autoritățile din județul Timiș urmează să facă declarații pe această temă la ora 14:30.

Primul român confirmat cu coronavirus în urmă cu o săptămână, un tânăr din județul Gorj, era doar purtător al virusului și a ieșit negativ la ultimele două teste (nu mai are coronavirus), el urmând să fie externat de la Institutul Matei Balș din București.

Îți mai recomandăm Comisia Europeană: Riscul reprezentat de coronavirus a crescut în UE de la moderat la ridicat