Alertă cu bombă la Școala Americană din Capitală

România - Sigla SRI

UPDATE - Amenințarea cu bombă nu a fost confirmată, au anunțat forțele de ordine trimise la fața locului după încheierea controlului pirotehnic.

Serviciul Român de Informații verifică o amenințare cu bombă transmisă marți, prin poșta electronică.

„În urma unui e-mail prin care s-a primit o amenințare cu bombă, Școala Americană a alertat autoritățile. Echipele Poliției Române și specialiștii pirotehniști din cadrul Serviciului Roman de Informații au ajuns la fața locului, au demarat procedurile specifice și se iau măsurile necesare de verificare în astfel de situații”, se arată într-o informare a Serviciului Român de Informații.

Poliția din Voluntari a fost anunțată marți, la ora 15.00, că la American School of Bucharest ar putea exista un dispozitiv exploziv, moment în care a fost adusă echipa de pirotehniști a SRI și s-a creat un perimetru de siguranță pentru evacuarea copiilor și cadrelor didactice din școală.

Traficul în zonă a fost restricționat iar părinții au fost chemați să-și ia copiii de la școală.

În continuare se efectuează cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de santaj, sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea, pentru că în mailul de amenințare se spunea că școala nu va fi aruncată în aer în schimbul unei sume de bani.