Aleșii Puterii, maraton legislativ de luni, pentru a nu pierde miliardele de euro la UE

Your browser doesn’t support HTML5

Noul președinte interimar al Camerei Deputaților anunță că săptămâna viitoare Parlamentul va desființa pensiile parlamentarilor și va adopta legea care reformează pensiile speciale pentru magistrați și pentru alte categorii de foști bugetari ce primesc pensii de serviciu.

Dar, completează liderul PSD, pensiile militarilor, majoritatea din cele aproximativ 250 de mii de pensii de serviciu existente în România, ar putea să nu fie incluse în această lege.

În acest fel, Puterea încearcă să adopte în ultima săptămână din această sesiune parlamentară toate restanțele legislative ce sunt obligatorii prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Astfel, Guvernul va putea depune în această vară, la Comisia Europeană, a treia cerere de plată din Planul Național de Redresare și Reziliență pentru accesarea a peste trei miliarde de euro.

Comisia Europeană nu a livrat României nici tranșa a doua de bani, în valoare 2,8 miliarde de euro, din cauza neîndeplinirii de către Ministerul Energiei, a două obiective energetice.

Alfred Simonis spune la one2one că această a doua tranșă de bani, chiar și incompletă, va ajunge în România în această vară.

Tot săptămâna viitoare, aleșii vor să adopte legea care va stabili că orice act sexual cu un minor mai mic de 16 ani va fi considerat viol, dacă vârsta agresorului este cu cel puțin patru ani mai mare decât a victimei.

La interviul de la Europa Liberă, Alfred Simonis explică și în ce fel are de gând Guvernul să oblige companiile din lanțul de aprovizionare a populației cu alimente de bază să reducă prețurile la anumite produse.