Ambarcațiune suspectă în apele românești ale Mării Negre, detonată în Poligonul Midia

Poligonului de trageri antiaeriene Capu Midia. Fotografie generică.

O navă a Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare a transportat joi seară o ambarcațiune recuperată din apele teritoriale românești din Marea Neagră, în zona de siguranță a poligonului de trageri antiaeriene Capu Midia, transmite Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Actualizare - Ambarcaţiunea răsturnată la est de Tuzla a fost detonată, vineri seară, în Poligonul Midia. Trei apeluri la 112 au raportat o explozie puternică. Ei au comparat zgomotul cu cel făcut de un seism.

„În această seară, în jurul orei 18.30, în Dispecerat (...) au fost primite 3 apeluri prin care cetăţenii anunţau faptul că ar fi auzit bubuituri puternice în zona Constanţa-Mamaia Nord-Vadu. Fiecare apel primit este tratat cu responsabilitate şi celeritate de colegi, astfel că au luat legătura cu autorităţile responsabile şi au aflat faptul că este vorba despre o detonare controlată care a avut loc în Poligonul Midia”, au transmis, vineri seară, oficialii ISU Constanţa.

Presa constănțeană a relatat că explozia a fost resimțită ca un cutremur.

Vineri seara, cu puțin peste o oră înainte de miezul nopții, și Ministerul Apărării Naționale a anunțat că „vineri, 5 aprilie, la ora 18.24, în Poligonul de trageri antiaeriene Capu Midia, județul Constanța a avut loc o detonare controlată executată de specialiști ai Serviciului Român de Informații și ai Ministerului Apărării Naționale.”

Știrea inițială

Ministerul Apărării Naționale transmite, într-un comunicat, că specialiști în apărare, ordine publică și siguranță națională verifică ambarcațiunea adusă la poligonul de trageri antiaeriene.

„În cursul serii de joi, 4 aprilie, nava de căutare-salvare Artemis a Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare a transportat, în zona de siguranță a poligonului de trageri antiaeriene Capu Midia, o ambarcațiune recuperată din apele teritoriale românești”, a transmis colonelul Corneliu Pavel, șeful Serviciului de Informare Publică al MApN.

Corneliu Paveliu mai spune că vineri, 5 aprilie, specialiștii verifică ambarcațiunea.

Potrivit Poliției Constanța, ambarcațiunea a fost localizată joi, plutind în derivă și răsturnată, la 35 de kilometri de ţărm, după ce prezența ei fusese semnalată miercuri seara.

„Ambarcaţiunea a fost descoperită în mare, în dreptul comunei Tuzla. La faţa locului a fost efectuată cercetarea în vederea stabilirii provenienţei şi a cauzei care a dus la răsturnarea acesteia”, au precizat poliţiştii, potrivit News.ro

Știre în curs de actualizare.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.