Ucraina spune că asaltul Rusiei asupra Avdiivka „s-a dezumflat”

Un bloc de locuințe din Avdiivka în urma unei lovituri aeriene a Rusiei, 14 octombrie 2023.

Asaltul Rusiei asupra Avdiivka, un oraș de importanță strategică la nord de orașul Donețk, pare că începe să scadă, spune Kievul. Orașul a fost atacat de forțele rusești în ultimele zile, fiind una dintre puținele lupte ofensive ale Rusiei.

Încercarea de câteva zile a forțelor rusești de a captura orașul de importanță strategică Avdiivka, din estul Ucrainei, pare să se diminueze luni, au afirmat oficialii de la Kiev citați de Associated Press.

Luni sunt marcate 600 de zile de la începutul invaziei la scară largă a Rusiei împotriva Ucrainei.

Forțele ucrainene au respins 15 atacuri rusești din patru direcții asupra orașului Avdiivka în ultimele 24 de ore, a declarat Statul Major ucrainean.

În comparație, forțele rusești lansau până la 60 de atacuri pe zi la mijlocul săptămânii trecute, potrivit lui Vitalii Barabash, șeful administrației orașului.

Reducerea numărului de atacuri sugerează că efortul rusesc de a captura Avdiivka „s-a dezumflat”, a declarat oficialul ucrainean.

Experții militarii citați de AP spun că „forțele rusești au continuat operațiunile ofensive menite să încercuiască Avdiivka, dar nu au reușit încă să obțină noi câștiguri pe fondul unei probabile scăderi a ritmului operațiunilor rusești în zonă”.

Într-un interviu acordat presei chineze, președintele rus Vladimir Putin a afirmat că contraofensiva Ucrainei nu a obținut „niciun rezultat până acum, ci doar pierderi masive”.

Avdiivka, care se află în suburbiile nordice ale orașului Donețk, acordă forțelor ucrainene avantaje de artilerie asupra orașului și ar putea servi ca o trambulină pentru ca acestea să elibereze Donețk.

Îți mai recomandăm Doi civili uciși în atacurile rusești asupra Avdiivka, pe fondul celor mai puternice atacuri ale Moscovei din ultimele luni