Imagini șocante arată distrugerile din Vinița, un oraș cu istorie din Ucraina

Un centru comercial, o sală de nunți și un studio de dans au fost lovite. Orașul Vinița se află la sute de kilometri de linia frontului și a servit drept centru pentru ajutorul umanitar.

Vinița este cartierul general al Forțelor Aeriene ale Ucrainei, dar oficialii ucraineni au declarat că nu au fost lovite obiective militare.

Un cadavru este recuperat de salvatori dintre dărâmături. Atacul a avut loc în timp ce oficialii Uniunii Europene s-au reunit la Haga pentru a discuta despre crimele de război din Ucraina.

Zeci de persoane au fost, de asemenea, rănite în urma atacului. O clădire de nouă etaje a fost spulberată.

Pete de sânge pe o mașină avariată. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a condamnat atacul ca fiind „un act deschis de terorism”.

Această imagine șocantă a fost distribuită masiv pe rețelele sociale și a stârnit indignare la nivel mondial. Fotografia arată cadavrul Elizavetei Dmitrieva, care avea doar 4 ani.

Citiți mai multe despre Liza aici.

Mama ei, Irina, și-a pierdut un picior în atac și se află în comă. Această imagine grafică, furnizată de serviciile de urgență ucrainene, documentează rănile îngrozitoare.

Uniunea Europeană a condamnat ferm atacul ca fiind o „atrocitate” și a declarat că este „cel mai recent dintr-o lungă serie de atacuri brutale care vizează civili și infrastructura civilă”.

Fragmentele unei rachete folosite în atac.

Istoria orașului datează din Evul Mediu. Înainte de război, avea o populație de aproximativ 370.000 de locuitori.

Rusia neagă că a atacat în mod deliberat civili, în ciuda dovezilor video și foto substanțiale care arată contrariul și a distrugerii pe scară largă a orașelor ucrainene.