Atac asupra Beirutului. Israelul spune că îl vizează pe un comandant al Hezbollah

Armata israeliană a declarat că a efectuat marți un atac țintit la Beirut împotriva comandantului Hezbollah despre care spunea că este responsabil pentru o atacul de pe Înălțimile Golan, în care au fost uciși 12 copii și adolescenți în weekend.

S-a auzit o explozie puternică și s-a văzut un val de fum ridicându-se deasupra suburbiilor sudice - o fortăreață a grupului armat libanez Hezbollah - în jurul orei 19:40 (1640 GMT), a declarat un martor Reuters.

„IDF a efectuat o lovitură țintită în Beirut, împotriva comandantului responsabil pentru uciderea copiilor din Majdal Shams și uciderea a numeroși civili israelieni suplimentari”, au declarat Forțele de Apărare Israeliene într-un comunicat citat de Reuters.

Tot marți, dar la orele prânzului, armata israeliană a lovit zece ţinte ale Hezbollah în sudul Libanului şi l-a ucis pe unul dintre membrii mişcării islamiste armate.

Armata „a lovit zece obiective teroriste ale Hezbollah în şapte zone diferite", a precizat IDF, enumerând în special un depozit de arme şi diverse infrastructuri.

În timpul acestor operaţiuni, armata a „eliminat de asemenea un terorist Hezbollah", a adăugat într-un comunicat.

Armata spune că a atacat cu drone, avioane de luptă şi artilerie.

IDF a publicat imagini ale loviturilor.

Potrivit Reuters, Hezbollah a confirmat că unul dintre luptătorii săi a fost ucis.

Îți mai recomandăm Israel: O rachetă Hezbollah a ucis 12 copii și adolescenți pe un teren de fotbal. Hezbollah respinge acuzațiile
Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.