Clădire din centrul Moscovei, avariată într-un atac cu dronă. Peste 20 de atacuri rusești cu drone, în Odesa și în zona Dunării

Fereastra unei clădiri înalte, în construcție, în centrul Moscovei, avariată după prăbușirea unei drone doborâte de forțele rusești.

O clădire din zona centrului de afaceri din Moscova a fost avariată de o dronă ucraineană doborâtă de forțele rusești, în a șasea noapte consecutivă de atacuri aeriene asupra regiunii capitalei Rusiei, transmite Agenția France Presse (AFP).

UPDATE Forțele ucrainene au respins la rândul lor 11 din 20 de drone lansate în cursul nopții de armata rusească, inclusiv în Odesa și în zona Dunării, porturile de aici devenind punct strategic pentru exportul cerealelor ucrainene, scrie Reuters.

În urma atacurilor în Odesa au fost avariate facilități de depozitare a cerealelor, potrivit guvernatorului Oleh Kipper.

Acesta a precizat că atacul a durat aproximativ trei ore, conform agenției de presă.

Știrea Inițială

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, citat de Reuters, fără să ofere numele oficialului, a declarat că SUA nu încurajează atacuri în interiorul Rusiei, după ce Ministerul Apărării rusesc a anunțat că a doborât miercuri dimineață trei drone în regiunea capitalei.

El a adăugat totodată că Ucraina este cea care alege cum să se apere în războiul declanșat de Rusia pe teritoriul său.

Rusia și Ucraina au lansat fiecare atacuri cu drone asupra orașelor din cele două țări, notează AFP.

Atacul raportat dimineață vine la câteva ore după ce autoritățile ucrainene au declarat că artileria rusă a lovit două sate din apropierea orașului Lyman, din estul Ucrainei, ucigând trei persoane și rănind alte două.

Regiunea Moscova, aflată la sute de kilometri de linia frontului, a fost vizată în mod repetat în ultimele săptămâni de atacuri cu dronă, deși nu s-au raportat pagube majore.

Apărarea antiaeriană rusească a doborât o dronă ucraineană în districtul Mozhaisky și una în districtul Khimki din regiunea Moscovei, a anunțat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat citat de AFP.

Forțe de ordine, lângă clădirea avariată din centrul de afaceri din Moscova, în urma unui atac ucrainean cu dronă.

O a treia dronă s-a prăbușit însă într-o clădire din districtul de afaceri din Moscova, la aproximativ cinci kilometri (trei mile) de Kremlin, după ce a fost „suprimată” de apărarea antiaeriană, a informat Ministerul.

Pentru scurt timp, traficul aerian pe aeroporturile Vnukovo, Sheremetyevo și Domodedovo din Moscova a fost oprit, a transmis agenția de presă de stat TASS, citând serviciile de aviație.

Imagini postate pe Telegram de cotidianul rus Izvestia înfățișează o mașină de pompieri și alte vehicule ale serviciilor de urgență aliniate de-a lungul unei străzi sub un grup de zgârie-nori puternic luminați, scrie AFP.

O fereastră dintr-o clădire cu mai multe etaje apare spartă și în fotografii realizate de Associated Press.

„Mai multe ferestre au fost sparte în două clădiri adiacente cu cinci etaje”, a spus primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, pe Telegram, adăugând că echipe de intervenție inspectează zona.

Agenția de presă RIA Novosti a raportat că s-a auzit o „explozie” în cartierul de afaceri. „Puțin mai târziu, din clădirile din aceeași zonă s-a ridicat fum”, notează AFP.

Atât primarul Moscovei cât și Ministerul Apărării au spus că nu au fost raportate victime.

În ultimele săptămâni, alte două atacuri cu drone au fost deasupra districtului financiar al Moscovei, cauzând daune minore fațadelor clădirilor cu mai multe niveluri. În mai, drone au fost doborâte lângă Kremlin.