Trafic întrerupt pe podul din Crimeea după loviturile ucrainene asupra unui depozit de muniții

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat pe 21 iulie că podul care leagă Rusia de Crimeea trebuie neutralizat.

Trupele ucrainene au lovit un depozit de petrol și un depozit de muniții ale armatei ruse în Crimeea , a confirmat departamentul de comunicare al armatei ucrainene într-un comunicat la 22 iulie.

Guvernatorul regiunii, Serghei Aksionov, instalat de Moscova, a declarat că o dronă ucraineană a aruncat în aer un depozit de muniții din peninsulă, ceea ce a provocat evacuarea persoanelor pe o rază de 5 kilometri și suspendarea pentru scurt timp a traficului feroviar pe podul Crimeei.

Rapoartele nu au putut fi confirmate în mod independent.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat la 22 iulie că podul din Crimeea a fost o țintă legitimă, deoarece era o rută de aprovizionare militară pentru Rusia. El a declarat cu o zi înainte că podul care leagă Rusia de Crimeea ocupată trebuie „neutralizat".

Îți mai recomandăm Contraofensiva ucraineană merge încet. Care e problema?

Podul peste strâmtoarea Kerch este „folosit pentru a furniza muniție pentru război, iar acest lucru se face în fiecare zi", a declarat Zelenski pe 21 iulie, vorbind virtual la Forumul de securitate Aspen din Colorado.

Podul este o continuare a ocupației rusești din Crimeea, a spus el, numind structura „un obiect inamic construit în afara legii, în afara legilor internaționale și a tuturor normelor aplicabile".

Podul a fost avariat anterior, la 16 iulie, într-un atac despre care Rusia a afirmat că Ucraina l-a efectuat folosind drone maritime.

Între timp, bombardamentele și atacurile aeriene rusești asupra zonelor civile ucrainene și a infrastructurii de export de cereale au ucis cel puțin șase persoane, inclusiv doi copii, și au provocat pagube materiale masive în ultimele 24 de ore, au declarat oficialii militari și regionali la 22 iulie.

Armata rusă a lansat 16 rachete de croazieră și peste 20 de lovituri aeriene asupra pozițiilor ucrainene și zonelor populate, a precizat Statul Major General al Forțelor Armate în raportul său zilnic.

În regiunea estică Donețk, unde au loc lupte grele de luni de zile, bombardamentele rusești au ucis patru persoane, inclusiv doi copii, un băiat de 10 ani și o fată de 16 ani, a declarat guvernatorul regional Pavlo Kyrylenko la 22 iulie.

Kyrylenko a precizat că cei doi frați au murit când unul dintre obuzele trase de trupele rusești a lovit curtea casei lor. O femeie în vârstă a fost, de asemenea, rănită și spitalizată, a precizat Kyrylenko.