AP: Hamas a postat de pe 12 septembrie o simulare a invaziei pe rețelele de socializare

Cu o lună înainte ca luptătorii Hamas să treacă prin „Zidul de Fier” de înaltă tehnologie al Israelului și să lanseze un atac care a dus la moartea a cel puțin 1.200 de israelieni, ei s-au antrenat într-o repetiție generală cât se poate de publică.

Un videoclip de propagandă de două minute a fost postat de Hamas pe rețelele de socializare pe 12 septembrie, scrie Associated Press.

Videoclipul arată luptători care folosesc explozibili pentru a putea pătrunde printr-o replică a porții de frontieră cu camionete și apoi mută imaginea pe o construcție la scară mare a unui oraș israelian, folosind arme automate cu care trag în ținte de hârtie ale unor siluete omenești.

Exercițiul grupării islamice, numit operațiunea „Stâlp puternic”, a fost făcut cu militanți reali, înarmați, cu echipament de luptă, care distrug machetele turnurilor de beton ale zidului și o antenă de comunicații, așa cum au procedat și în realitate, în atacul de sâmbăta trecută.

În timp ce serviciile de securitate și informații extrem de apreciate ale Israelului au fost în mod clar surprinse de abilitatea Hamas de a doboră apărarea din Gaza, grupul pare să-și fi ascuns pregătirile pentru atacul pe care aveau să-l dea la vedere, remarcă sursa citată.

Îți mai recomandăm Marile întrebări ale atacului Hamas în Israel