Atac masiv cu drone în Rusia|Trei persoane au fost rănite lângă Belgorod. Un depozit de petrol e în flăcări

Dronă de atac S-70 „Okhotnik”

Trei persoane au fost rănite, în dimineața zilei de 12 octombrie, în urma unui atac cu drone în regiunea Belgorod, din Federația Rusă, și mai multe case au fost avariate în Kuban. Informațiile au fost furnizate de autoritățile locale.

Locuitorii răniți sunt din satul Ustinka, din Belgorod - o femeie și doi bărbați. Au fost internați în spital cu răni provocate de explozii, a scris guvernatorul regiunii, Viacheslav Gladkov. Potrivit acestuia, victimele sunt în stare stabilă.

Trei case și o mașină au fost avariate în timpul unui atac cu drone și pe teritoriul Krasnodar, conform declarațiilor guvernatorului regiunii, Veniamin Kondratiev. Potrivit acestuia, nu au fost răniți.

Un atac cu drone a incendiat și un depozit de petrol din regiunea ocupată Rovenki, Luhansk. Imagini cu focul au fost publicate pe canalul Telegram.

„Depozitul era folosit pentru a stoca petrol şi produse petroliere, care erau livrate, printre altele, pentru nevoile armatei ruse”, a anunţat Statul Major al armatei ucrainene, pe canalul Telegram.

Depozitul de petrol din Rovenki a mai fost atacat și în mai 2024. Oficialii ruși au dat vina pe Ucraina pentru atac. Forțele ucrainene nu au comentat.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, în noaptea de 12 octombrie, 17 drone au fost distruse peste regiunea Krasnodar, 12 peste regiunea Kursk, două peste regiunea Belgorod și alte 16 au fost doborâte peste Marea Azov.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI

Îți mai recomandăm Atac rusesc asupra Odesei. 4 persoane, ucise. Printre ele, o fată de 16 ani