Atac rusesc în zona comercială a unui oraș din regiunea Donețk: 17 persoane au murit și alte 32 au fost rănite

Urmările atacului de la Kosteantînivka, din regiunea Donețk. 6 septembrie 2023.

Cel puțin 17 oameni și-au pierdut miercuri viața în urma unui atac cu rachete, în orașul Kosteantînivka din regiunea est-ucraineană Donețk. Alți 32 de oameni au fost răniți, potrivit bilanțului actualizat.

Autoritățile ucrainene spun că se așteaptă la o creștere a numărului victimelor. La momentul primului anunț al atacului, autoritățile ucrainene au transmis că 16 oameni au fost uciși și 20 răniți.

Oamenii erau la cumpărături - în zona lovită de rachete sunt o piață, câteva magazine, o farmacie, restaurante și cafenele.

Jurnaliștii care au ajuns la fața locului povestesc că au văzut trupuri acoperite, întinse pe pământ, și mașini înnegrite de explozia rachetelor.

Imagini surprinse de o cameră de supraveghere din apropierea atacului. Kosteantînivka, 6 septembrie.

Echipele de intervenție de la fața locului au totul acum sub control, spune premierul Denis Șmîhal.

Cei care au murit „nu au greșit cu nimic”, a transmis președintele Ucrainei, odată cu condoleanțele sale pentru familiile afectate.

În același timp, la Kiev se află într-o vizită oficială Secretarul de Stat American, Antony Blinken, care probabil că va anunța noi ajutoare militare pentru Ucraina, de peste un miliard de dolari.

Îți mai recomandăm Secretarul de stat al SUA Anthony Blinken a sosit la Kiev. „Vrem să ne asigurăm că Ucraina are ceea ce îi trebuie!”