Armata rusă a atacat în mai multe regiuni din Ucraina

Consecințele unui atac rusesc în Herson, fotografie de arhivă.

Un atac rusesc a lovit, în seara zilei de sâmbătă, 13 iulie, localitatea Chornobaivka, regiunea Herson, a declarat șeful administrației militare regionale, Oleksandr Prokudin.

Potrivit acestuia, un proiectil a lovit o casă și a rănit grav o adolescentă. Fata a ajuns la spital. în stare extrem de gravă.

Un alt atac a avut loc, sâmbătă, la Doneţk în urma căruia două persoane au fost ucise şi patru au fost rănite, a declarat şeful administraţiei militare regionale din Doneţk, Vadim Filashkin.

„Încă o dată, fac apel la toți locuitorii regiunii Donețk: evacuați! Ai grijă de tine și de cei dragi!” – a subliniat șeful OVA.

Armata rusă bombardează în fiecare zi regiunea Herson. În ciuda dovezilor și mărturiilor, Moscova a negat un atac țintit asupra civililor de la începutul invaziei pe scară largă .

Alți doi oameni au murit după ce armata rusă a lovit și satul Budi din regiunea Harkov cu rachete Iskander-M, a anunțat Procuratura Regională din Harkiv într-un comunicat. 20 de persoane au fost rănite în același atac.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.