Morți și răniți după un atac ucrainean la Belgorod, oraş rus de la graniţa cu Ucraina. Un alt atac a vizat o rafinărie

Aftermath of missile attack on Belgorod

Două persoane au fost ucise şi trei rănite într-un atac cu rachete ucrainene asupra oraşului Belgorod, de la granița dintre Rusia și Ucraina, transmite Reuters. Un alt atac cu drone a vizat rafinăria Suzran, din sud estul Rusiei.

Guvernatorul Belgorodului, Viaceslav Gladkov, a scris, pe pagina sa de Telegram, că oraşul a fost lovit de rachete trase de la un sistem de lansare de rachete Vampire. Rachetele au lovit clădiri și mașini nu doar în Belgorod ci și în localitățile din apropiere.

Belgorod, o provincie de frontieră care se învecinează cu regiunea Harkov a Ucrainei, a fost atacată frecvent de forţele ucrainene, de la începutul războiului, în 2022.

În decembrie, 25 de persoane au fost ucise după un atac cu rachete asupra oraşului.

Tot sâmbătă, Gladkov anunțase că cinci persoane, inclusiv un copil, au fost rănite într-un atac cu dronă asupra unei maşini care se deplasa în apropierea graniţei cu Ucraina.

Dmitri Azarov, guvernatorul regiunii Samara la 850 km sud-est de Moscova, în apropierea graniței cu Ucraina, a anunțat că rafinăria Sizran a luat foc, dar un al doilea atac asupra unei alte rafinării a fost dejucat.

Ucraina a organizat, săptămâna aceasta, raiduri repetate asupra rafinăriilor rusești. Rusia a lansat, vineri, cel mai mortal atac din ultimele săptămâni, când rachetele sale au lovit o zonă rezidențială din orașul-port Ucrainean Odesa la Marea Neagră, ucigând cel puțin 20 de persoane și rănind peste 70.

Preşedintele Vladimir Putin a acuzat vineri Ucraina că încearcă să saboteze scrutinul prezidenţial, care se desfăşoară până duminică şi urmează să-i asigure încă şase ani la putere.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.