Atacuri aeriene rusești în regiunea Herson, două persoane au murit. O dronă ucraineană ar fi lovit o clădire din Kursk

Imagine cu caracter ilustrativ, după un atac aerian al armatei rusești în regiunea Herson, din acest an.

Două persoane au murit și alte trei au fost rănite duminică, în urma unor unor atacuri aeriene lansate de armata rusească în regiunea Herson din sudul Ucrainei. În același timp, o dronă ucraineană ar fi lovit o clădire administrativă din Kursk Rusia.

Raidurile aeriene rusești au ucis 2 persoane și a provocat rănirea altor 3 duminică în provincia Herson din sudul Ucrainei, potrivit guvernatorului regiunii, Oleksandr Prokudin, citat de Associated Press (AP).

Forțele rusești ar fi lovit orașul Beryslav, distrugând mai multe case private. O femeie a murit și alte trei persoane, între care și un polițist, au fost rănite, potrivit lui.

Alt atac aerian a provocat moartea unui bărbat de 67 de ani în satul Lvove a spus Prokudin, citat de agenția de presă, fără a preciza tipul de arme folosite în atac.

Ambele zone sunt amplasate în zona controlată de ucraineni din regiunea Herson, unde râul Nipru, care împarte provincia a devenit linie a frontului, după ce trupele rusești s-au retras în noimebrie 2022 de pe partea râului unde se află și orașul Herson.

De pe maul estic, armata rusească a continuat bombarbamentele asupra orașelor din zonă și după acel moment.

Clădire avariată în Kursk

O dronă ucraineană ar fi avariat o clădire administrativă din orașul Kursk, din Rusia, în apropierea graniței cu Ucraina. A fost afectat nesemnificativ acoperișul clădirii, potrivit guvernatorului regional Roman Starovoit, care nu a menționat existența de victime și nici ce găzduia clădirea, mai transmite AP.

Potrivit unor știri din Rusia și Ucraina, ar putea fi vorba despre filiala locală a Agenției de Securitate Federală rusești, principala instituție de acest tip din țară.

Regiunea Kursk a devenit ținta mai multor atacuri în ultima vreme, iar cel de duminică a avut loc concomitent cu aniversarea înființării regiunii.

Reprezentanții Ucrainei nu au oferit informații până acum cu privire la incident, cum preferă să facă și în alte situații similare, mai notează agenția de presă.