Atacurile Israelului ucid copii într-o tabără de refugiați | Clădirea cu sediul AP din Gaza s-a prăbușit

Blocul în care se aflau birourile AP și Al Jazeera din Gaza s-a prăbușit după ce a fost lovit de o rachetă Israeliană.

Atacurile asupra Israelului și din Israel către Gaza au continuat și sâmbătă, când 10 palestinieni, majoritatea copii, au fost uciși în urma unui raid Israelian asupra unei tabere de refugiați din Gaza, transmite BBC. Un copil de cinci luni, găsit sub dărâmături, este considerat singurul supraviețuitor al acestui atac.

Ulterior, o altă rachetă lansată din Israel, a distrus un bloc de 12 etaje în care se aflau apartamente, dar și birouri ale Associated Press (AP) și Al Jazeera.

Civilii și jurnaliștii din blocul de 12 etaje doborât în raidul aerian fuseseră avertizați să îl părăsească.

Potrivit Israelului, Hamas ar fi adăpostit în clădire „bunuri militare”.

Forțele Aeriene ale Israelului au transmis, pe Twitter, că civilii din clădire au fost avertizați în avans și au avut timp să plece. Un jurnalist AP citat de Reuters a confirmat distrugerea clădirii și a spus că angajații AP erau în siguranță, dar în stare de șoc.

Suntem șocați și îngroziți că armata Israelului a avut drept țintă și a distrus o clădire în care se afla birourile AP și ale altor organizații de știri din Gaza”, a spus președintele AP, Gary Pruitt, într-o declarație. „Din cauza evenimentelor de azi, lumea va ști mai puțin despre ce se întâmplă în Gaza”, a adăugat acesta.

De cealaltă parte, Hamas a continuat, sâmbătă, atacurile cu rachete către Israel, în care un bărbat din Tel Aviv a fost ucis. Israelul spune că de la izbucnirea violențelor, luni, din Gaza către Israel au fost lansate circa 2,300 de rachete.

Cele mai multe dintre acestea sunt interceptate și distruse în aer de sistemul anti-rachetă Iron Dome al Israelului, dar unele reușesc să ajungă la sol.

Racheta lansată din Gaza a ucis un bărbat de 50 de ani care se afla în locuința lui. Ramat Gan, Tel Aviv.

Forțele Israeliene sunt în alertă și cu privire la amplificarea tensiunilor în Cisiordania.

Medicii palestinieni citați de Reuters spun că cel puțin 139 de persoane, inclusiv 39 de copii, au fost uciși în Gaza cu începere de luni.

Egiptul a trimis ambulanţe în Gaza, pentru a prelua răniții și a-i transporta în spitale din această țară.

Your browser doesn’t support HTML5

Cinci lucruri despre conflictul din Gaza

Câteva mii de oameni au manifestat sâmbătă la Sydney şi alte câteva sute la Melbourne împotriva raidurilor israeliene din Gaza.

Sâmbătă este ziua în care palestinienii comemorează ceea ce numesc al-Nakba (Catastrofa), momentul în care Israelul a devenit stat, în 1948.

Este așteptată amplificarea eforturilor internaționale de oprire a atacurilor, odată cu sosirea în zonă a trimisului Statelor Unite, Hady Amr.

Îți mai recomandăm Israelieni vs Palestinieni | Cinci zile de confruntări, 100 de ani de conflict