Au fost publicate rezultatele de la Bacalaureat 2023

S-au publicat notele la examenul de Bacalaureat 2023, la centrele de examen și online.

Notele de la examenul de Bacalaureat au fost publicate pe 3 iulie pe pagina de internet a Ministerului Educației și la centrele de examen. Numele candidaților sunt anonimizate, iar căutarea notei se face prin introducerea codului candidatului primit la examen.

Probele de competențe lingvistice și digitale nu s-au susținut, ci au fost echivalate cu mediile din liceu la disciplinele respective.

Elevii nemulțumiți de rezultatele obținute pot depune contestații în cursul zilei de 3 iulie, între orele 12.00 și 18.00. Rezultatele finale la BAC 2023 vor fi publicate pe 7 iulie.

Îți mai recomandăm Bac 2023 | Un examen, de bună seamă, controversat. Au fost „scurse” subiectele înainte de proba la română?

Pentru a fi declarat promovat la Bac, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească simultan trei condiții:

  • să-și fi echivalat sau recunoscut toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  • să susţină toate probele scrise şi să obțină nota 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • să obţină media generală 6 (cel puţin) la probele scrise.

Candidaţii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu îndeplinesc simultan aceste condiții, precum şi candidaţii care nu s-au prezentat la toate probele de examen, sunt declaraţi „respinşi”.

Îți mai recomandăm Ligia Deca: Fotografiile cu subiectele de la Bac au fost realizate cu camere microscopice, aflate în nasture
Europa Liberă România e pe Google News. Vă puteți abona AICI.