Prima medalie de aur pentru România la Tokyo: Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, la dublu vâsle

Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, la prima lor participare olimpică, sunt duble campioane europene în această probă (Poznan 2020, Varese 2021). Cele două au câștigat medaliile de aur după o cursă în care au fost cronometrate cu timpul de 6:41.03.

Finalul cursei de dublu vâsle feminin de la Tokyo, cu Ancuța Bodnar și Simona Radiș.

Amânate de câteva ori din cauza condițiilor meteorologice din zona Golfului Tokyo, care au făcut apele din zona amenajată special pentru concursurile olimpice de canotaj imposibil de navigat, cele șase finale reprogramate pentru miercuri dimineață au debutat cu proba de dublu vâsle feminin, transmite Mediafax.

Îți mai recomandăm Jocurile Olimpice de la Tokyo | Cum se pregătesc sportivii români pentru Olimpiada fără spectatori

Româncele au condus cu aproape 2 secunde după primii 500 de metri. Încă înainte de jumătatea distanței, echipajul României avea cu un avans mai mare de două bărci.

Bronzul a fost câștigat de Brooke Donoghue și Hannah Osborne din Noua Zeelandă iar argintul de Roos de Jong și Lisa Scheenaard din Olanda.

Ulterior, România a câștigat și argintul olimpic, la barcă de patru rame, masculin, cu Mihăiță Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari.