Pericol la Constanța. Azotat de amoniu pe calea ferată după ce hoții au atacat trenurile

Imagine generică. Patru vagoane încărcate cu azotat de amoniu au fost atacate de hoţi și 80% din conţinutul acestora se află pe calea ferată.

Patru vagoane încărcate cu azotat de amoniu au fost atacate duminică seara de hoţi după ce trenul a plecat din Portul Constanţa. 80% din conţinut se află pe calea ferată iar zona este păzită.

Un tren compus din 36 de vagoane aparţinând PSP Cargo Group a fost frânat duminică seara pe Fir 1 Port B - Constanţa VII de persoane necunoscute, transmite CFR Infrastructură.

Trenul plecase din Portul Constanţa şi avea ca staţie de destinaţie Vinţu de Jos, judeţul Alba.

„În urma verificărilor s-a stabilit că la vagoanele 6, 7, 9 şi 11 clapele de descărcare au fost deschise, iar aproximativ 80% din conţinut - azotat de amoniu se află pe gabarit. Şeful de tren a sesizat prin 112 incidentul. Zona este asigurată de către angajaţii SRCF Constanţa, dar şi de reprezentanţi ai SRPT Constanţa pentru a se evita sustragerea mărfii descărcate. A fost avizat operatorul PSP Cargo Group pentru a elibera gabaritul căii ferate”, transmite CFR Infrastructură într-un comunicat remis presei luni.

Îți mai recomandăm De ce riscă CFR Călători să intre în incapacitate de plată chiar la începutul sezonului de vară

În zorii zilei de 24 mai 2004, la Mihăilești/județul Buzău, pe DN2, la 32 de kilometri sud de Buzău, a avut loc o explozie în urma unui accident provocat de o cisternă care transporta 20 de tone de azotat de amoniu. Un crater cu o adâncime de 6,5 metri și un diametru de 21 de metri s-a format la locul exploziei iar mai multe case din zonă au fost afectate de bucățile de metal aruncate pe o rază de 200 de metri.

Șapte pompieri, trei localnici și doi jurnaliști ai postului de televiziune Antena 1, care transmiteau de la locul accidentului au murit în explozie. Alte 13 persoane au fost rănite grav.

Cei trei reprezentanți ai firmelor care au asigurat transportul și livrarea azotatului de amoniu, Ionel Ionuț Neagoe, administratorul Ney Transport SRL, Mihai Gună, patronul Mihtrans SRL și Ion Gherghe, fost director al combinatului Doljchim din Craiova au fost condamnați la câte patru ani de închisoare.

Europa Liberă România e pe Google News. Vă puteți abona AICI.