Summitul București9 de la Varșovia în imagini

Summitul București 9 de la Varșovia i-a reunit miercuri pe șefii țărilor NATO din Europa de Est alături de președintele SUA, Joe Biden, și șeful Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Președintele polonez Andrzej Duda l-a întâmpinat pe președintele american, Joe Biden, la Palatul Prezidențial din Varșovia. Alături de el s-au aflat președintele român, Klaus Iohannis, și cel al Slovaciei, Zuzana Čaputová.

Președintele Klaus Iohannis, alături de președintele SUA, Joe Biden, și de gazda summitului, președintele polonez, Andrzej Duda.

Fotografia „de familie” a liderilor summitului B9 alături de președintele SUA, Joe Biden, și de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. 

Președintele român, Klaus Iohannis, alături de președintele SUA, Joe Biden, la masa reuniunii București 9. (B9). „Noi, liderii de pe Flancul Estic, avem datoria de a arăta fermitate în apărarea păcii. Trebuie să continuăm să dovedim fermitate în îndeplinirea angajamentelor de sprijin pentru Ucraina, atât cât va fi necesar, pentru a câștiga acest război. România va continua să facă acest lucru”, a spus președintele Klaus Iohannis, care a deschis reuniunea B9, fondată la București după ce Rusia a invadat Crimeea în 2014.

Președintele SUA, Joe Biden, alături de președintele polonez Andrzej Duda, și de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. 

Președintele SUA, Joe Biden, flancat de președintele român, Klaus Iohannis, și de cel polonez, Andrzej Duda. 

Sosirea invitaților la summitul B9. 

Reunit miercuri la Varșovia, B9 a fost înființat după ce Rusia a anexat Crimeea, la un an de la prima invazie, din 2014. Polonia, România, Bulgaria, Republica Cehă, Ungaria, Slovacia și statele baltice Estonia, Letonia și Lituania alcătuiesc grupul „celor 9 de la București" sau "formatul București".