Fotogalerie | Bacalaureatul 2024 în imagini

Elevii de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” au fost așteptați la poarta liceului de către părinții lor.
La unele licee, elevii au ieșit din examen după ora 13.00 pentru că au stat să le fie scanate foile de examene. 

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate la ora 15:00, pe site-ul subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Elevii au primit trei subiecte, al treilea fiind diferit ca formulare pentru Real și Uman.
La primul subiect, elevii au primit un text la prima vedere din Gabriel Dimisianu „În vizită la Tudor Arghezi” din volumul „Amintiri și portrete”.
La al doilea subiect, elevii au avut de prezentat rolul notațiilor autorului, pe baza unui fragment din piesa de teatru „Omul cu mârțoaga”, de George Ciprian.
La Subiectul III, candidații de la profilul uman au avut de făcut o caracterizare de personaj dintr-o nuvelă, în timp ce, la profilul real, elevii au avut de scris particularitățile unei nuvele.

Elevii de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” au spus, la ieșirea de la examenul de română, că subiectele au fost ușoare. 

Primele rezultate vor fi afișate anonimizat luni, 8 iulie, până la ora 12:00, iar contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00. Rezultatele finale vor fi communicate în data de 12 iulie 2024, după soluționarea contestațiilor.

Un candidat este declarat promovat la examenul național de bacalaureat dacă îndeplinește, cumulativ, următoarele condiții: a susținut probele de evaluare a competențelor, a susținut toate probele scrise și a fost notat cu minimum 5 la fiecare dintre acestea, obținând, în final, cel puțin media 6 la probele scrise.

Pentru că subiectele au apărut pe internet la puțin timp după ce a început examenul, poliţiştii din Gorj au întocmit, luni, un dosar penal pentru infracţiunea de divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice. 
 

Atât proba de română, cât și celelalte două probe scrie se desfășoară în clase care  sunt supravegheate audio-video.

Probele de la bacalaureat încep la ora 9,00, accesul elevilor în săli fiind permis, în baza unui act de identitate valid, până la ora 8,30.