Președintele ASF, Nicu Marcu, a primit în 2022 trei salarii bonus, în valoare de 12.000 de euro fiecare, pentru performanțele din anul anterior, de ziua instituției și de Crăciun, scrie Libertatea duminică.
Ziarul mai scrie că acesta a refuzat să spună parlamentarilor, în februarie, când a fost chemat în comisia de buget-finanțe, ce bonusuri a încasat, pe lângă salariul net de 150.000 de euro anual, potrivit declarației de avere depuse anul trecut.
Motivul ar fi fost că o parte din banii încasați au fost cu titlul de „performanță excelentă” în 2021.
În acel an, compania de asigurări City Insurance a intrat în insolvență, prețul polițelor RCA a început să crească prețul, iar informațiile despre lipsa de solvabilitate a Euroins ar fi fost trecute cu vederea.
Îți mai recomandăm Prețul polițelor RCA ar putea fi plafonat la nivelul din martie 2022, după insolvența EuroinsLibertatea mai scrie că alți patru oameni din conducerea ASF au primit aceleași bonusuri pentru anul 2021, deși sumele sunt ceva mai mici:
- prim-vicepreședinta Doina Dascălu;
- vicepreședintele Gabriel Grădinescu;
- vicepreședintele Cristian Roșu;
- vicepreședintele Ștefan Armeanu;
Europa Liberă a solicitat un punct de vedere cu privire la sumele încasate de conducerea ASF, care va fi publicat atunci când va fi primit.
ASF a decis vineri să retragă autorizația de funcționare a societății Euroins România, cel mai important jucător de pe piața asigurărilor auto din România.
ASF a cerut și falimentul Euroins, deoarece a constatat incapacitatea companiei de a acoperi daunele din asigurările contractate.
Grupul bulgar Eurohold, care deține filiala din România a Euroins, a acuzat o preluare ostilă a activelor sale.
Îți mai recomandăm ASF a cerut falimentul Euroins prea târziu, acuză experții. Transportatorii prevăd o scumpire a RCA cu 40%. Ce spune compania