2020: Cele mai bune poze ale Europei Libere

Armenia - Stația de cercetare a razelor cosmice de pe Muntele Aragats

De la pandemia de coronavirus la protestele din Belarus, câteva din cele mai expresive imagine ale anului realizate de fotografii Europa Liberă.

O fata așezată în Categrala Sfânta Treime din Tbilisi, Georgia, în timpu Slujbei de Bobotează, 19 ianuarie (Mzia Saganelidze, RFE/RL)

Angajații Ukraine International Airlines se îmbrățișează în timpul ceremoniei dedicate victimelor zborului care a fost doborât la scurt timp după decolare în Teheran, Iran. (Serhii Nuzhnenko, RFE/RL)

Hajra Catic ține documente care au aparțin soțului și fiului său. Ele sunt singurele lucruri rămase de la cei dragi care au fost uciși în timpul genocidului din 1995 de la Srebenica, Bosnia și Herțegovina. (Midhat Poturovic, RFE/RL)

Scheletul ars al unui U.S. Bombardier prăbușit în provincia afgană Ghazni pe 27 ianuarie. Aeronava Forțelor Aeriene Americane s-a prăbușit pe un teren plat la sud de Kabul ucigând cele două persoane aflate la bord. (Habib Taseer, RFE/RL)

Fotomodele pozează în timpul Săptămânii Modei de la Kiev, pe 3 februarie. (Iryna Hromotska, RFE/RL)

Ofițeri care au împrejmuit locul unde un bărbat și-a dat foc în semn de protest, aproape de sediul președinției ucrainene, Kiev, 26 februarie.(Iryna Hromotska, RFE/RL)

Polițiști care arestează o protestatară în timpul manifestației de Ziua Internațională a Femeii, în Bișkek, Kîrgîzstan. Circa 70 de persoane au fost reținute, inclusiv jurnaliști și activiști pentru drepturile omului. (Gulzhan Turdubaeva, RFE/RL)

Ferestrele luminate ale unor apartamente din Kiev, pe 25 martie când carantina totală obliga locuitorii să stea în casă. (Serhii Nuzhnenko, RFE/RL)

Forțe de securitate georgiene verifică mașinile și persoane care merg spre Tbilisi, pe 31 martie, când carantina totală a intrat în vigoare. (Mzia Saganelidze, RFE/RL)

Locuitori din Mahdyn, regiunea ucraineană Zhytomyr, se mută într-un alt sat împreună cu animalelor lor, pe 18 aprilie, după ce casele lor au fost distruse de incendii care s-au manifestat timp de săptămâni și au intrat și în zona de excluziune de lângă fosta centrală nucleară de la Cernobîl. (Maks Levin, RFE/RL)

Muncitori care dezinfectează străzile din Baku, Azerbaidjan, drept măsură de prevenire a răspândirii pandemiei de coronavirus, 18 aprilie.

Un credincios plasează un covoraș de rugăciune în Moscheea Cekrekcijina din Sarajevo, Bosnia-Herțegovina, pe 6 mai. (Jasmin Brutus, RFE/RL)

Parada militară care marchează 75 de ani de la finalul celui de-Al Doilea Război Mondial are loc în Minsk, Belarus, pe 9 mai. Evenimentul cu o largă participare a avut loc în ciuda pandemiei de coronavirus. (Uladz Hrydzin, RFE/RL)

Copii care flutură un steag al tătarilor din Crimeea, în Kiev pe 18 martie când se marchează ziua de amintire a tătarilor din Crimeea care au fost deportați în Centrul Asiei și Siberia în 1944. Zeci de mii au murit în timpul deportărilor în masă, care au fost recunoscute de Ucraina drept un genocid. (Serhii Nuzhnenko, RFE/RL)

Polițiști arestează protestatari lângă Piața Independenței din Nur-Sultan, Kazahstan, pe 6 iunie. Peste 100 de activiști care se opun regimului au fost arestați în timpul manifestațiilor în care cereau reforme democratice. (Petr Trotsenko, RFE/RL)

Proteste în Belgrad, Serbia, pe 8 iulie, împotriva restricțiilor impuse după creșterea numărului de cazuri de Covid-19.(Vesna Anđić, RFE/RL)

Protestatari care cară un bărbat rănit în timpul protestelor din Minsk din 9 august după scrutinul prezidențial denunțat drept viciat. Luni de proteste au urmat după alegerile în care Aleksandr Lukașenko a fost declarat câștigător, dar Vestul și opoziția nu îl recunosc drept președinte și afirmă că votul a fost fraudat. (Uladz Hrydzin, RFE/RL)

Podul legendar din Mostar, Bosnia-Herțegovina, luminat în cadrul unui eveniment numit Septembrie Auriu, pentru a crește nivel de conștientizare asupra cancerului în rândul copiilor. (Mirsad Behram, RFE/RL)

Susținători ai partidelor de opoziție protestează în Bișkek, pe 5 octombrie, la o zi după alegerile parlamentare. (Ulan Asanaliev, RFE/RL)

Afgani care suferă de malnutriție așteaptă tratament medical în provincia sudică Uruzgan, pe 8 octombrie. (Mohammad Shareef Sharafat, RFE/RL)

Forțele speciale de poliție se ciocnesc cu protestatarii în orașul Khabarovsk din Estu Îndepărtat al Rusiei. Proteste au avut loc regulat timp de câteva luni după arestarea în iulie a guvernatorului pentru acuzații de crimă. (Olga Tsykareva, RFE/RL)

Ruina unei locuințe din orașul azer Ganca după ce a fost lovită de o rachetă trasă din Armenia, pe 11 octombrie. Ambele tabere au suferit pierderi militare și civile după ce conflictul a reizbucnit în septembrie în jurul regiunii separatiste Nagorno-Karabah. (Azadliq Radiosu, RFE/RL)

Un soldat ucrainean echipat pentru lupta, 12 octombrie în regiunea Donbas unde separatiștii sprijiniți de Rusia dețin controlul asupra a două provincii. (Marian Kushnir/RadioSvoboda.Org, RFE/RL)

Bannere lângă Erevan cu numele soldaților armeni uciși în conflictul dintre Armenia și Azerbaidjan care a reizbucnit în septembrie.(Amos Chapple, RFE/RL)

Credincioși strânși la o biserică din Podgorița pentru a ceremonia funerală a Mitropolitului Anfilohie, liderul Bisericii Ortodoxe Sârbe din Muntenegru, pe 1 noiembrie. Anfilohie a murit la 82 de ani după ce s-a infecat cu coronavirus. (Savo Prelevic, RFE/RL)

Imagine cu ruinele orașului Agdam de la granița regiunii Nagorno-Karabah, pe 24 noiembrie. Forțele armate azeri au reluat controlul asupra Agdam și alte două districte controlate anterior de Armenia în urma pactului semnat la 9 noiembrie care a oprit cel mai sângeros conflict din regiune după anii '90. (Azadliq Radiosu, RFE/RL)

Un vânător de vulturi urmărește o acvilă de munte, regiunea Almaty din Kazahstan, 5 decembrie. (Petr Trotsenko, RFE/RL)