Manifestație masivă anti-Brexit la Londra. Care sunt șansele ca premierul britanic să plece

Poziția politică a premierului britanic slăbește cu fiecare zi de întârziere a Brexitului.

Premierul britanic Theresa May ar putea să părăsească postul, din cauza eșecului de a livra un acord privind Brexit. O parte din parlamentari pun presiune ca ea să demisioneze. La Londra a avut loc un protest de sute de mii de oameni, anti-Brexit.

Premierul Theresa May se află sub presiune să demisioneze, din cauza eșecului de a negocia și a livra un acord privind Brexitul. Pe rețelele de socializare circulă deja glume legate de numele său și luna pe care o va mai prinde în funcție: „Theresa May or Theresa April” (mai sau aprilie).

UPDATE: La Londra are loc un marș de protest față de Brexit, la care participă sute de mii de persoane. Marșul s-a oprit în fața Parlamentului. Conform estimărilor organizatorilor, participarea la protest, în momentul de vârf, a atins 1 milion de oameni. Participanții la protest cer renunțarea la Brexit și un nou referendum pe această temă.

Sute de mii de britanici se opun în stradă Brexitului.

​Surse din cabinetul lui May, citate de The Times, susțin că se lucrează deja la un calendar pentru retragerea din funcție a Theresei May și că până și aliații săi apropiați au ajuns la concluzia că demisia sa este inevitabilă.

May se confruntă cu presiunea de a demisiona chiar și din partea unor parlamentari conservatori, din partidul său. De asemenea, partidul democrat din Irlanda de Nord, care o susținea pe May, a dat semne că și-a pierdut încrederea în capacitatea premierului britanic de a livra un acord convenabil pentru Brexit.

Una dintre casele tradiționale de pariuri din Marea Britanie, Ladbrokes, a anunțat sâmbătă că șansele ca Theresa May să părăsească funcția din Downing Street 10 până la sfârșitul lunii martie sunt de 20%, conform Reuters.

Îți mai recomandăm Președintele Iohannis îi asigură pe românii din Marea Britanie că vor fi bine și dacă Brexitul va fi fără acord