Resturi ale unui presupus proiectil au fost găsite în R. Moldova, în apropiere de granița cu Ucraina

Rămășițele presupusului proiectil depistat în raionul Ocnița.

Fragmentele unui obiect asemănător unei rachete au fost găsite în Republica Moldova, la granița cu Ucraina. Nu e prima dată când sunt găsite bucăți de rachete și drone pe teritoriul Moldovei.

Fragmentele au fost găsite în apropierea satului Lencăuți, situat la doar 4 kilometri de granița cu Ucraina, potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră din Republica Moldova.

Instituția a fost alertată de localnicii care au depistat mai multe obiecte de metal, provenite cel mai probabil de la un proiectil.

La fața locului au fost luate măsuri de securizare a zonei și este pregătită asistența pentru echipele de intervenție și verificare specifice ale Procuraturii.

De la începutul invaziei la scară largă a Rusiei în Ucraina, pe teritoriul R. Moldova, inclusiv în regiunea transnistreană, au avut loc peste 15 incidente:

  • căderi de fragmente de rachete și drone;
  • violări ale spațiului aerian de către rachete rusești;
  • atacuri asupra obiectelor de infrastructură sau militare în regiunea transnistreană;
  • schimb de focuri pe segmentul transnistrean a frontierei moldo-ucrainene.

Cel mai recent caz de acest tip a avut loc în aprilie, când fragmente de dronă cu inscripția „Герань-2” (Gheran-2) au fost descoperite de Poliția de Frontieră în apropierea localității Etulia- Vlădiceni, raionul Vulcănești, la aproximativ 500 de metri de linia frontierei moldo-ucrainene.

Gheran-2 este denumirea rusească a dronei Shahed-136 de proveniență iraniană, cunoscută și sub denumirea de dronă kamikaze. Aceste drone primesc coordonatele țintei, după care sunt lansate, iar traseul lor nu mai poate fi modificat.

Îți mai recomandăm Fragmente de dronă, găsite de poliția de frontieră la Etulia-Vlădiceni, în R.Moldova

Știre preluată de pe pagina Europa Liberă Moldova.
Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.