București, orașul magnoliilor. Cine a avut ideea acestui ritual urban și care este cea mai frumoasă magnolie din oraș

Magnolia din imagine este un arbore protejat și se află în fața unei clădiri cu arhitectură mediteraneană de pe strada Barbu Ștefănescu Delavrancea din București. Se află în imediata apropiere a Parcului Kiseleff. 

Probabil că nu numai mărimea, dar și forma acestui arbore te fac să îți dorești să nu cumva să sperii acest stol de păsări albe...

Să îți vizitezi cele mai frumoase magnolii din oraș a devenit ritual urban în București. Ideea a apărut în pandemie, dar în ultimii ani a căpătat proporțiile unui fenomen social. Oare aveți în telefon poze similare cu ale acestei familii? 

Băiețelul se joacă cu petalele de magnolii de pe trotuar. Nimeni nu își permite să rupă „o amintire” din arborele de magnolie. 

Magnolia albă de pe str. Barbu Delavrancea are și un parfum îmbătător. Iată încă un motiv de plimbare. Smartphone-ul meu nu e capabil să vi-l trimită. 

Magnolie roz superbă pe strada Eliza Zamfirescu Leonida. E o stradă mică și cochetă, în formă de U, în zona Parcului Kiseleff.

Dacă vreți să o vedeți și în ambianța ei arhitecturală de pe strada Eliza Zamfirescu Leonida, iată-o!  

Mămica din imagine nu a venit special pentru magnolia roz de pe strada Ion Mincu, ci era în trecere. Dar nu s-a putut abține să-și oprească un pic bebelușul în cărucior pentru o poză. Cuplul din spatele ei a făcut o întreagă galerie foto :-) Locul se află în imediata apropiere a statuii Regelui Mihai, de pe b-dul Kiseleff. 

Poate preferați totuși o culoare mai intensă. Ce spuneți de roz magenta de-a dreptul?

Magnolia din imagine mi-a amintit cât de bine rimează magnoliile cu brazii. Cel puțin în prima mea amintire legată de o magnolie. V-ați gândit vreodată când ați întâlnit prima dată o magnolie?