Budapesta se pregătește pentru cele mai mari inundații din ultimul deceniu

Muncitorii plasează saci de nisip în cartierul Roman Shore din Budapesta pe 16 septembrie. Orașul este în alertă pentru inundații de nivelul al treilea, cel mai înalt nivel de apărare împotriva inundațiilor.

Ploile foarte abundente au lovit Europa Centrală, provocând inundații în regiune. Până acum au fost raportate 16 decese. 

Inundațiile provocate de furtuna Boris au provocat victime în toată regiunea -- șapte în România, cinci în Polonia, trei în Republica Cehă și unul în Austria. 

Insula Margareta din Budapesta este acoperită cu saci de nisip pentru a se proteja de inundații.

Primarul Budapestei, Gergely Karacsony, a scris pe Facebook că orașul va folosi 1 milion de saci de nisip pentru a întări apărarea împotriva inundațiilor și le-a cerut locuitorilor să aibă grijă sporită când sunt în apropierea râului.


 

Semne care-i avertizează pe locuitori că accesul în cartierul Roman este restricționat din cauza creșterii apelor.

 

În timp ce ungurii se pregătesc pentru inundații, unii locuitori au ieșit cu caiacul pe apă. 

1.400 de soldați ajută la apărarea împotriva inundațiilor în Ungaria, a declarat ministrul apărării pe 17 septembrie, adăugând că forțele armate sunt pregătite să desfășoare personal suplimentar.

Personalul de apărare împotriva inundațiilor consolidează barierele de pe Insula Margareta.

În Polonia, în apropiere, primarul din Nysa a cerut evacuarea tuturor celor 44.000 de locuitori, deoarece inundațiile continuă să devasteze Europa Centrală.
 

Sacii de nisip sunt plasați lângă clădirea Parlamentului pe 17 septembrie.

Peste clădirea Parlamentului se văd nori întunecați, în timp ce orașul se pregătește pentru viitorul potop.

Fluviul Dunărea este de așteptat să spargă cheiurile orașului pe 17 septembrie, declanșând pregătiri urgente de apărare împotriva inundațiilor în întreaga capitală a Ungariei.