Până acum, o decizie în acest sens a mai fost amânată de CCR de alte două ori.
La începutul acestei săptămâni, Înalta Curte de Justiție și Casație a decis amânarea tot pentru 20 mai a procesului în care Liviu Dragnea contestă condamnarea la trei ani și șase luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive.
Situația așa numitului proces ”Bombonica” în care liderul PSD a fost condamnat de un complet de trei judecători la închisoare cu executare, este pe muchie de cuțit. Lui Dragnea îi este frică în special de o posibilă condamnare înainte ca judecătorii Curții să dea o decizie în privința completurilor specializate, caz în care nu ar mai putea utiliza calea extraordinară de atac a contestației în anulare. Cel puțin așa susține avocatul Toni Neacșu, care apără unul din inculpații în acest dosar, și care are tot interesul să amâne judecarea pe fond. Pe de altă parte, juriștii consultați de Europa Liberă spun că o decizie a CCR favorabilă lui Dragnea, chiar dacă ar veni după o eventuală condamnare a lui, nu l-ar împiedica să conteste nelegalitatea completurilor de trei.
În această luptă, care doar aparent este una pe proceduri și chichițe avocățești, sunt implicate Înalta Curte, DNA, CCR și Parlamentul. De exemplu, șefa ÎCCJ,Cristina Tarcea a trimis Curții Constituționale, președintelui Valer Dorneanu, un răspuns venit de la Reţeaua Preşedinţilor Curţilor Supreme de Justiţie din Uniunea Europeană, în care se arată că doar Austria are completuri specializate în dosare de corupţie, la nivelul instanţelor supreme, și doar cinci țări la nivelul celorlalte instanțe.
Îți mai recomandăm Emoții pentru Dragnea, CCR decide azi în privința completurilor specializate de la Înalta Curte