Premierul Ciucă despre PNRR: „Ne asigurăm că cererea de plată numărul 2 va fi aprobată”

Nicolae Ciucă în ședința de guvern din 22 martie.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat în ședința de Guvern de miercuri că mai rămân de parcurs doar câteva măsuri pentru termenul-limită de săptămâna viitoare a cererii de plată pentru PNRR.

„Toate elementele principale, cele legate de legea decarbonizării, de legea avertizorilor, au fost deja rezolvate. Mai avem nevoie de o clarificare legată de închiderea jalonului III, care de asemenea va fi soluționat azi, cel mai târziu mâine”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

„În felul acesta, ne asigurăm că cererea de plată numărul 2 va fi aprobată. Vom continua lucrul la programul de reforme și în felul acesta, ne asigurăm că avem un parcurs și pentru cererea de plată numărul 3”, a completat el.

Premierul a mai spus că ar vrea să asigure absorbția de cel puțin 90% a fondurilor europene atrase prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Pentru cadrul financiar 2014-2020, acesta ar fi acum sub 80%.

În ceea ce privește alocarea de fonduri prin PNRR, prim-ministrul spune că au fost semnate până acum 8.500 de contracte, în valoare de 11 miliarde de euro.

Îți mai recomandăm Saga pensiilor „speciale”. Cum justifică ministrul Fondurilor Europene riscul ca România să piardă un miliard de euro