Clotilde Armand sesizează Parchetul, Dan Tudorache cere renumărarea voturilor

România, Poliția a efectuat luni seară percheziții privind acuzații de fraudă electorală în cursa pentru Primăria Sector 1

Clotilde Armand a anunțat că marți sesizează Parchetul General cu solicitarea de a prelua dosarul privind o posibilă fraudă electorală, în timp ce Dan Tudorache cere renumărarea voturilor. Câștigătorul alegerilor pentru Primăria Sectorului 1 nu este cunoscut nici la aproape 40 de ore de când urnele de vot s-a închis, ambii competitori declarându-și victoria pe numărări paralele în timp ce BEC este așteptat să anunțe rezultatele finale.

Competiția electorală a căpătat o nuanță penală după ce Clotilde Armand a reclamat la poliție sustragerea unor procese verbale de la sectorul 1, ale secțiilor de votare în original, care s-au găsit la PSD.

Poliția a anunțat că a fost sesizată cu privire „la faptul că un bărbat, candidat al unui partid politic pentru funcția de consilier , ar fi fost văzut ieșind din clădirea unde a funcționat un birou electoral al sectorului 1, de către mai mulți reprezentanți ai altor partide politice, având asupra sa mai multe procese verbale”. Din comunicatul poliției reiese că situația a intrat în atenția polițiștilor, care vor face cercetări.

Marți, Clotilde Armand a anunțat că va cere implicare procurorilor de la Parchetul General pe această temă.

În tot acest timp, primarul în funcție Dan Tudorache a solicitat renumărarea voturilor. El este cotat pe locul doi în rezultatele parțiale, dar susține că pe numărătoarea paralelă a PSD ar avea 200 de voturi în față.

Cursa a fost la fel de strânsă și controversată și în urmă cu 4 ani, când Armand a pierdut în fața lui Tudorache fotoliul de primar, după ce acesta a adunat cu 1.700 de voturi mai mult.

De ce este atât de important Sectorul 1? Pentru că este cea mai bogată unitate administrativ teritorială din România. Sectorul 1 are un buget de circa 280 milioane de euro anual la o populație de aproximativ 250 000 locuitori, dintre care 200.000 au drept de vot. Primarul de la Sectorul 1 are la dispoziție 1.120 euro pentru fiecare locuitor, în timp primarul de la Cluj are 860 de euro, iar cel de la Iași, 530 euro.

La bugetul sectorului 1 din București ajung cote din impozitul pe salarii de la 500.000 de angajați. În plus, aici sunt cele mai scumpe terenuri din țară, nu de puține ori terenurile sectorului fiind „vânate” de mafia imobiliară.