Coldplay la București. Chris Martin, după ce invitatul său, Babasha, a fost huiduit: Vă rog, huiduiți-ne mai bine cinci secunde

Your browser doesn’t support HTML5

Imagini de la cea de-a doua seară de concert Coldplay la București, 13 iunie 2024. În prima seară, invitatul solistului de la Coldplay, cântărețul de manele, Babasha, a fost huiduit. În a doua, solistul Coldplay, Chris Martin a spus: „Huiduiți-mă pe mine!”.

După un prim concert marcat de controverse, formația britanică Coldplay și-a încheiat joi seară turneul de la București în uralele zecilor de mii de fani. Obișnuitul „moment special” al concertelor Cold Play a decurs mult mai bine decât cu o zi înainte.

Chris Martin, solistul Coldplay, a vorbit direct publicului despre huiduielile de la primul concert, când spectatorii l-au apostrofat pe cântărețul de manele Babasha.

Babasha a fost invitat într-un gest obișnuit al muzicienilor de la Coldplay de a îmbrățișa cultura locală și diversitatea. Cântăreț de manele, cu bune performanțe muzicale, după unele opinii, are milioane de vizualizări pe YouTube.

Dar Babasha alături de ColdPlay a stârnit patimi în România, în special în social-media; unii au catalogat huiduielile drept rasism; alții au justificat situația spunând că cei care ar fluierat au reacționat, de fapt, la un gen de muzică pe care nu s-ar fi așteptat să îl audă la concertul de la Coldplay.

Your browser doesn’t support HTML5

Chris Martin, către spectatori: Huiduiți-ne pentru cinci secunde

În doua seară, Chris Martin a povestit ce a simțit față de incidentul de miercuri.

„Am fost șocat, am fost trist și m-am simțit vinovat într-un fel pentru că am făcut ceva rău. Dar apoi mi-am dat seama că nu pot sta supărat pe publicul nostru. Vă iubim necondiționat. O să ne întoarcem în România”, a spus el.

Solistul trupei Coldplay – care promovează în concertele sale incluziunea socială și sustenabilitatea – a vorbit apoi despre egalitate: „Toți oamenii trebuie tratați egal și asta merită și românii”.

Chris Martin către audiența de la concertul Coldplay: Huiduiți-ne pe noi!

„Ieri (miercuri, n.r.) unii oameni au huiduit. Huiduitul nu a fost așa de bun, așa că doar pentru cinci secunde să huiduiți mai bine. Haideți”.

Publicul a procedat întocmai, după care solistul a încheiat momentul: „Huiduitul de azi a fost mai bun decât cel de ieri”, a zâmbit Chris Martin.

Babasha, artistul care a fost huiduit miercuri, a cântat și la al doilea concert, însă, spre deosebire de prima seară, a fost apostrofat de numai câțiva spectatori.

Peste 50.000 de oameni au participat la concertul Coldplay de la București.

Biletele la cele două concerte de la Coldplay s-au epuizat la scurt timp după ce formația britanică a anunțat că va veni, pentru prima dată, la București. Prețul mediu al unui bilet a fost de 700 de lei (140 de euro).

După București, formația va cânta în trei seri consecutive la Budapesta.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.