Video. Trei incendii în câteva zile | Ministrul Mediului cere controale la platformele industriale

„Am avut trei incidente majore în doar câteva zile şi trebuie să aflăm rapid dacă este doar o coincidenţă, sau mai sunt şi alte instalaţii în ţară care prezintă astfel de riscuri", a spus ministrul Mediului.

Ministru Mediului, Tanczos Barna, a anunțat, miercuri, desfășurarea unor controale pe toate platformele industriale din România după ce, în decurs de doar câteva zile, au avut loc explozii și incendii la trei dintre acestea.

Anunțul a fost făcut după explozia urmată de incendiu din noaptea de marți spre miercuri de la Combinatul Chimic AZOMUREȘ. Anterior, în cursul zilei de vineri, a avut loc o explozie la Rafinăria Petromidia de la Năvodari, iar sâmbătă a avut loc un incendiu puternic la un depozit de aluminiu al unei fabrici de BCA din zona industrială a municipiului Constanţa.

Îți mai recomandăm Explozie și incendiu la Combinatul Chimic Azomureș

Constatăm că am avut 3 incidente majore în doar câteva zile și trebuie să aflăm rapid dacă este doar o coincidență, sau mai sunt și alte instalații în țară care prezintă astfel de riscuri”, a spus ministrul pe pagina de Facebook a Ministerului.

Este vorba despre incidente individuale iar cel mai important pentru autorități este să reducă riscul de poluare, a spus ministrul Mediului jurnaliștilor de la Palatul Parlamentului. Verificările vor viza autorizarea platformelor și reviziile făcute la acestea.

Your browser doesn’t support HTML5

Ministrul Mediului cere controale la platformele industriale

Potrivit Ministerului Mediului, explozia de pe platforma combinatului chimic AZOMURES a avut loc „în cadrul instalației Amoniac 3, a avut loc un incident tehnic, mai exact o explozie urmată de incendiu în zona coloanei de sinteză a amoniacului. Cauza incidentului: fisurarea unei conducte prin care se transportă gaz de sinteză la presiune foarte mare (hidrogen si oxid de carbon). Instalația amoniac 3, în luna iunie a.c. a fost în revizie tehnică şi era în procedură de pornire.”

În urma exploziei de vineri de la Rafinăria Petromidia o persoană a murit și patru au fost rănite.

Îți mai recomandăm VIDEO. Explozie la Rafinăria Petromidia | Sunt confirmați răniți, a fost activat planul roșu. O persoană a murit