Carantina pe vaporul de croazieră unde un român s-a infectat cu coronavirus

Personal îmbrăcat în costume de protecție intră pe vaporul Diamond Princess, unde circa 3.700 de oameni au fost opriți în carantină de la descoperirea unor cazuri de infecție cu coronavirusul din China.

Vasul de croazieră este ancorat în rada portului Yokohama, iar ambarcațiuni ale poliției japoneze patrulează pentru a împiedica civili să se apropie.
 

Operațiune de dezinfectare a unui lift de la bordul vasului Diamond Princess. Un membru al echipajului a declarat pentru Europa Liberă: „E oribil, nu-mi vine să cred că așa ceva se întâmplă pe vasul meu”. Numărul infecțiilor continuă să crească.

Vedere de pe una dintre punțile vasului. Peste 136 de persoane au fost diagnosticate cu coronavirus.

Pasageri pe punțile Diamond Pricess. Cei mai mulți dintre pasageri au vârste de peste 50 de ani. Până în prezent, persoanele vârstnice sunt victime ale cazurilor mortale.

Traverse acoperite, folosite pentru evacuarea pasagerilor depistați pozitiv la teste. Pasagerii sunt informați despre evoluția celor transportați la spitale, dar personalul se plânge că nu primește aceleași informații despre colegii lor.

Dezinfectant și o cutie de mănuși de protecție - astfel de puncte sunt amplasate pe întregul vas.

Un membru al echipajului vorbește cu un muncitor în costum de protecție. Toate persoanele de la bordul Diamond Princess trebuie să poarte mănuși și măști în orice moment în care nu se află în cabinele lor.

Masă servită la bordul vasului-carantină.

O echipă medicală se întoarce de la bordul vasului de croazieră.

Pasagerii blocați pe vapor au voie să se plimbe ocazional la aer proaspăt. Ambasada SUA din Japonia a declarat recent că nu există dovezi care să sugereze că virusul se poate transmite prin instalația de ventilare a vaporului.

Citate lipite pe pereții vaporului:
„Rezistența se bazează pe compasiunea pentru noi înșine, dar și pentru ceilalți”.

Carantina este programată să se încheie pe 19 februarie, dacă nu apar evoluții care să împiedice acest lucru.

17 cetățeni români - 15 angajați și 2 pasageri - se aflau pe vaporul de croazieră Diamond Princess, care este ținut în carantină într-un port din Japonia.