Dăncilă pasează decizia majorării salariului minim viitorului Guvern

ROMANIA - Romanian prime minister, Viorica Dancila, inquam photos octav ganea

Viorica Dăncilă a anunțat că a pregătit „mai multe proiecte pe care viitorul guvern le poate adopta”, inclusiv majorarea salariului minim la 2.262 de lei, adică o creștere brută de 182 de lei.

„Am pregătit mai multe proiecte pe care viitorul guvern să le poată adopta”, a declarat Viorica Dăncilă la începutul ședinței de guvern de luni.

„Am convingerea că oamenii trebuie să fie corect plătiţi pentru munca lor. În guvernarea PSD am crescut succesiv salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată. Am făcut demersurile necesare ca acesta să fie majorat, începând cu anul viitor, la 2.262 de lei, iar pentru angajaţii cu studii superioare şi vechime de cel puţin un an în domeniul studiilor superioare, la 2.620 de lei lunar. După amiază vom avea consultări pe aceasta temă cu reprezentanţii patronatelor şi sindicatelor în cadrul Consiliului Naţional Tripartit”, a declarat Viorica Dăncilă.

Dăncilă a mai anunțat și un proiect privind văduvele și veteranii de război.

„Veteranii şi văduvele de război merită respect şi un trai demn. Am pregătit proiectul de hotărâre de Guvern şi am asigurat fondurile necesare pentru plata ajutorului anual acordat pentru acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice şi alte nevoi casnice”, a adăugat Dăncilă.

Dăncilă a anunțat și un proiect prin care se mărește numărul lucrătorilor străini nou-admiși pe piața forței de muncă, anul viitor.

Proiectele anunțate de premier au fost puse în consultare publică, pentru ca „viitorul Guvern să le poată adopta într-un timp cât mai scurt”.

Îți mai recomandăm Orban nu a reușit să-și impună calendarul: miniștrii, audiați două zile, votul abia luni