Noua tulpină a primit numele de la Kostrikis, profesor de ştiinţe biologice la Universitatea din Cipru, scrie Bloomberg.
Mutațiile au fost mai frecvente în rândul celor aflați în spital, ceea ce ar putea însemna că există o corelație între Deltacron și spitalizări, spun oficialii ciprioți.
"Vom vedea în viitor dacă tulpina este mai patologică sau mai contagioasă", a spus Kostrikis, într-un interviu pentru Sigma TV, o televiziune cipriotă
Într-o postare pe Twitter, virologul Tom Peacock de la Imperial College London ridică semne de întrebare asupra noii descoperiri.
Deltacron poate să nu fie o variantă reală, ci posibil un rezultat al contaminării.
„Recombinanții merită să fii cu ochii pe ochi și aproape sigur vor fi găsiți în cele din urmă, totuși acest exemplu este aproape sigur contaminare”, a scris el.
Se poate observa că Deltacron nu este un nume oficial. Înainte de aceasta, cuvântul Delmicron a devenit popular pentru a desemna o combinație de Delta și Omicron. Acestea nu sunt nume oficiale date de OMS. Nici aceste variante nu sunt recunoscute oficial.
Îți mai recomandăm Europa, copleșită de Omicron. Ce măsuri impun Italia, Spania, Franța sau GermaniaNoua variantă de coronavirus apare pe fondul răspândirii masive a Omnicron în lume. Statele Unite au anunțat sâmbătă 468081 de noi îmbolnăviri în 24 de ore, Franța a anunțat și ea 303669 de cazuri noi, iar Italia, a treia ca număr de îmbolnăviri în întreaga lume, 197.552 de cazuri.
România - rată de pozitivare de 10%
În România, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 4712 cazuri noi. Cluj, Ilfov și București au ajuns la rate de infectare de peste 2 la mia de locuitori. Numărul morților înregistrat în ultimele 24 de ore s-a ridicat la 14 persoane dintre care una singură era vaccinată. Ea prezenta și comorbidități.
Îți mai recomandăm Testăm mai puțin decât bulgarii. Care este clasamentul în Europa
Autoritățile sanitare au prelucrat pentru identificarea celor 4712 cazuri noi peste 16.178 de teste RT-PCR și 24.934 de teste rapide antigenice. În spitale, a fost înregistrată o creștere cu 141 de persoane față de ziua precedentă, ajungându-se la un număr de 2.565 de internați. La ATI sunt internate 408 persoane, cu 2 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 408 pacienți internați la ATI, 30 au certificat care atestă vaccinare. 108 persoane dintre cele internate , dintre ele, 9 se află la ATI